Store nyheder i version 5.0 af den populære elbil-app ABRP

Den populære ruteplanlægningsapp elbilister, A Better Route Planner, er nu tilgængelig i version 5.0. Appen understøtter nu bedømmelser af ladestandere og Android Automotive.

Store nyheder i version 5.0 af den populære elbil-app ABRP

Den vældigt populære elbil-app A Better Routeplanner er blevet opdateret til version 5.0, som bringer en række større og interessante nyheder til elbilister. Den amerikanske elbilproducent Rivian opkøbte sidste år ABRP og har holdt sine løfter om at fortsætte med at forbedre appen og sikre, at den forbliver frit tilgængelig for alle elbilister.

Læs også: Sådan deler du rejsestatus og ankomsttidspunkt i Google Maps og Apple Kort

Find de bedst bedømte ladestandere

Som elbilist, der lader elbilen på farten, vil man hurtigt erfare, at ikke alle ladestandere fungerer upåklageligt, og at der er forskel på pålidelighed og ikke mindst ladehastighed hos de forskellige ladeoperatører.

Med ABRP 5.0 kan du heldigvis slippe for at skulle håbe på, at en lader fungerer efter forskrifterne.

I den nye version af appen kan du selv i den gratis version af appen se bedømmelser på ladebokse direkte som resultat af data, som Rivian henter fra alle ladestandere, der er kompatible med Rivians elbiler. Opladerens bedømmelse beregnes automatisk ud fra ladestanderens gennemsnitlige ladeeffekt og pålidelighed og vises i oversigten over de forskellige ladere. Bedømmelserne er på en skala fra 1 til 5. Er der ikke automatiske data på laderen, er det muligt at bedømme laderne manuelt.

Samtidig har Rivian også gjort det muligt for alle brugere af den gratis version af appen at se status på laderne i realtid – noget der tidligere krævede Premium-abonnement.

Lancerer app til elbiler med Android Automotive

En anden smart funktion i version 5.0 af ABRP er, at den nu er tilgængelig som en app, der kan installeres og bruges direkte i elbiler med Android Automotive som infotainmentsystem. Det vil sige i elbiler fra blandt andet Volvo, Polestar, Ford (kun Explorer indtil videre) og Renault vil understøtte muligheden for at have ABRP-ruteplanlægningsværktøjet kørende på bilens infotainmentskærm.

ABRP understøtter allerede Android Auto, så det altså i forvejen muligt at få appen op på bilens store skærm, men nu er den integreret med data fra bilen. Den har også siden 2021 været tilgængelig som app til Polestars elbiler, men nu er den altså tilgængelig for alle producenter.

A Better Routeplanner kan downloade gratis i både App Store til iPhone og Google Play til Android-telefoner (og nu altså også elbiler).

Læs også: Her er de bedste (og dårligste) apps til opkoblede elbiler