TikTok bøjer sig for EU med nye funktioner

Edfer pres fra EU vil TikTok nu gøre det lettere at anmelde chikane og hadefuld tale og unge bliver bedre beskyttet generelt.

TikTok bøjer sig for EU med nye funktioner

TikTok har skitseret ændringer i sine sikkerhedsfunktioner for at leve op til EU’s lov om digitale tjenester, der har til formål at tackle skadeligt onlineindhold og reklamepraksis.

Verdens måske mest populære app, TikTok, forklarer, at de nye funktioner vil blive lanceret i de kommende uger. Det inkluderer et værktøj, der giver brugerne en nemmere måde at rapportere indhold, som de mener er ulovligt.

Se også: De bedste abonnementer

Bliver lettere at indberette chikane og hadefuld tale

Det vil give brugerne en liste over kategorier at vælge imellem, herunder chikane, hadefuld tale og økonomisk kriminalitet.

Indberettet indhold vil blive fjernet globalt, hvis det overtræder virksomhedens retningslinjer for fællesskabet, og vil i modsat fald blive vurderet yderligere af et dedikeret juridisk team. Dette kan resultere i mindre eksponering for indholdet i det land, hvor det blev rapporteret.

Se også: Hvordan påvirker sociale medier børn og unge?

Bedre vilkår for de unge

TikTok sagde også, at de vil give brugerne mulighed for at fravælge personaliserede eller målrettede anbefalinger.

Desuden oplyste virksomheden, at brugere mellem 13 og 17 år ikke længere vil se personlige reklamer baseret på deres aktiviteter på platformen, og at konti for personer under 16 år er “sat til private som standard”.