Audi Q6 e-tron og Porsche Macan forsinkes af ny software

Både Porsche Macan og Audi Q6 e-tron bliver angiveligt forsinket, da der er udfordringer med den nye Android Automotive-software.

Audi Q6 e-tron og Porsche Macan forsinkes af ny software

Både Audi og Porsche trænger til en overhaling af deres software i bilerne. Den skulle være på vej med den nye Android Automotive-baserede platform, der bliver introduceret med modeller Macan og Q6 e-tron. Desværre ser det ud til, at softwaren nu forsinker de to elbiler.

Se også: Den bedste elbil

Audi Q6 e-tron og Porsche Macan forsinket til 2024

Angiveligt skulle de to nye elbiler fra Audi og Porsche være forsinket helt til starten af næste år. Forsinkelsen skyldes udfordringer med den nye 1.2 software, der er en stor opdatering af softwareplatformen i bilerne, der er meget anderledes end den man får i biler fra Audi og Porsche i dag.

Det er samme software, dog med et andet udseende, som Volkswagen har introduceret i deres ID.7.

Den nye software er baseret på Googles Android Automotive med Audis og Porsches egen brugerflade og funktioner lagt henover. De to bilmærker har givet softwaren deres egen præg og ville først blive introduceret på den elektriske Porsche Macan og den nye Audi Q6 e-tron.

Softwaren er udviklet af Volkswagen koncernens softwarevirksomhed CARIAD. Vi forventer ikke, at man i Android Automotive-softwaren fra Audi får adgang til Googles tjenester og appbutik, men at de i stedet vil tilbyde deres egen appbutik.

Det lyder altsammen spændende, men desværre er arbejdet med software ikke nået så langt, som man havde forventet. Dette skulle være på grund af nedskæringer og driftsmæssige udfordringer hos softwarevirksomheden CARIAD.

Derfor kan de to nye elbiler være forsinket helt til starten af 2024.

Se også: Find den bedste og billigste ladeboks

Audi Q6 e-tron med nye software.

Ny elbilplatform også forsinket

Forsinkelsen hos Volkwagen Group stopper ikke her. Angiveligt skulle den nyudviklede SSP-platform også være forsinket.

Dette er en helt ny skalérbar platform, der er Volkswagens store sats på fremtiden, der skal give dem en chance mod de mange konkurrenter.

Platformen har flere fordele, herunder lavere produktionsomkostninger, hurtigere opladning og smartere opdateringer, der kan forbedringer bilerne på mange måder.

Den nye platform er dog også forsinket, fortæller de seneste rygter.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring