Audi viser nyt infotainmentsystem med Android Automotive

Audi fremviser et spritnyt infotainmentsystem baseret med Androd Auto med tre skærme. Kommer først i den nye Audi Q6 e-tron.

Audi viser nyt infotainmentsystem med Android Automotive

Det er slut med den efterhånden lille 10,1 tommer infotainmentskærm, der i dag sidder i mange af Audis biler. Det er også slut med det gamle infotainmentsystem. Fremover vil Audi’er have knap 40 tommer fordelt på tre skærme og en ny software baseret på Android Automotive.

Se også: Kommende elbiler i 2024

Audi kaster sig over Android Automotive

Audi har på den internationale biludstilling IAA i München løftet lidt mere af sløret for den kommende Q6 e-tron, der blandt andet vil have en rækkevidde på omkring 700 kilometer.

Men i denne omgang handler det ikke om rækkevidde, opladning, ydeevne eller pladsen i Q6 e-tron. I stedet har Audi fokus på de nye skærme i Q6 e-tron og softwareoplevelsen, for der er spændende ting på vej.

Som man kan læse i vores tests af elbiler fra Audi, så har deres software længe trængt til en overhaling. Den overhaling er på vej nu, hvor der introduceres en helt ny softwareplatform.

Google ombord?

De nye software er baseret på Googles Android Automotive med Audis egen brugerflade og funktioner lagt henover.

Softwaren er udviklet af Volkswagen koncernens softwarevirksomhed CARIAD. Vi forventer ikke, at man i Android Automotive-softwaren fra Audi får adgang til Googles tjenester og appbutik, men at de i stedet vil tilbyde deres egen appbutik.

Der vil være mulighed for både Apple CarPlay og Android Auto i den kommende Audi-software.

Den kommende Q6 e-tron bliver den første bil fra producenten med den nye digitale oplevelse, men det kommer selvfølgelig også til andre kommende Audi-biler.

Se også: Alt om opladning af elbil hjemme

14,5 tommer infotainmentskærm og 10,9” passagerskærm

Kommende bilmodeller fra Audi vil kunne udstyres med hele tre skærme: En 11,9 tommer førerskærm med “Audi virtual cockpit”, en 14,5 tommer infotainmentskærm samt et 10,9 tommer passagerdisplay.

Førerskærm og infotainmentskærm er udformet som en kurve, og displayet er med sin buede form rettet mod føreren.

Som tilvalg kan man tilvælge en 10,9 tommer passagerskærm, der også er integreret i instrumentpanelets design. Takket være en privacy funktion kan forsædepassageren se film under kørslen, uden at det afleder førerens opmærksomhed.

Samtidig giver passagerdisplayet mulighed for at hjælpe føreren med fx navigationsopgaver.

Nyt augmented-reality-head-up-display

Med Audi Q6 e-tron introduceres også et nyt head-up display, der er en videreudvikling af det nuværende. Det nye head-up-display viser augmented-reality-indholdet, som hastighed, vejskilte, assistent- og navigationssymboler, i en størrelsen som fra førerens perspektiv svarer til en diameter på cirka 88 tommer.

Ved hjælp af den metode og den store virtuelle afstand til billedet frembringes det indtryk, at de viste elementer svæver i en afstand på op til 200 m, hvor de interagerer direkte med elementer i omverdenen.

Hvornår kommer Audi Q6 e-tron?

Den kommende Audi Q6 e-tron lanceres officielt senere i år. Den forventes klar til salg i sommeren 2024.

Se også: Sammenlign elbiler