Disse mobiler har hurtig trådløs opladning

Ofte dagligt skal være mobiltelefonen en tur i opladeren. Med trådløs opladning undgår man besvær med kabler og opladningen kan endda klares hurtigt. Her er et overblik over mobiler med hurtig trådløs opladning.

Disse mobiler har hurtig trådløs opladning

Godt nok bliver batterierne i vores mobiltelefoner større og større. Men der kommer også flere funktioner til, 5G-forbindelser, kraftigere indmad og større skærme, som sluger de mange milliampere med stor lyst. Heldigvis kommer mange mobiler i dag med trådløs hurtig opladning, og dem giver vi i artiklen her et overblik over.

Trådløs opladning vinder hele tiden mere frem, men er endnu ikke nået helt ud til hr. og fru Danmark. Man finder trådløs opladning rundt omkring i byen og i parker, men det er ofte af den meget langsomme slags, hvor en fuld opladning tager en uendelighed. Og det gavner ikke udbredelsen af trådløs opladning, at de fleste mobiler i dag kommer med en kablet hurtig oplader i æsken. Hvorfor så overhovedet investerer i en trådløs oplader?

Jeg tror det er et af de tilfælde, hvor man skal prøve det inden man forstår hvorfor. Jeg har tidligere forsøgt mig med trådløs opladning, men det er først med den hurtige af slagsen, at det virkelig giver mening at anvende.

Læs også: Fokus – Om hurtig opladning af mobilen

Fordelen ved trådløs opladning?

Der er en oplagt fordel ved trådløs opladning – og samtidig et par ulemper, som vi nok kan tage med. Kort sagt, så er det bare lettere. Man skal ikke længere stå og fumle med kabel, stik og en indgang, men kan bare smide mobilen på den trådløse oplader. Bruger man for eksempel mobilen på kontoret, så er den faste plads på den trådløse oplader og der vil altid være strøm på den.

Tidligere var den trådløse opladning meget langsommere, men det er ikke tilfældet i dag. I dag er der trådløs opladning, som slår mange af de kablede løsninger. En af ulemperne ved trådløs opladning er, at man ikke kan holde mobilen under opladning, men netop med den hurtige trådløse opladning, så er dette ikke længere et problem. Og så kommer trådløs opladning selvfølgelig med ekstra udgifter, da man skal investere i en kompatibel oplader til formålet.

Men har man først prøvet hurtig trådløs opladning, så går man ikke tilbage. Her er et overblik over mobiler, som er kompatible med hurtig trådløs opladning.

Læs også: Mobilens batteri tager ikke skade af hurtig opladning

Mobiler med hurtig trådløs opladning

Producent Mobiltelefon model Understøttet hastighed
Apple iPhone 8 og 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS og XS Max
iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max
iPhone SE 2020
7,5W
Google Pixel 3 og 3 XL
Pixel 4 og 4 XL
10W
Huawei P30 Pro
P40 Pro
Mate 30 Pro
15W
27W
27W
LG G8X 15W
Motorola Edge+ 18W
OnePlus 8 Pro 30W
Samsung Galaxy S10 og S10+
Galaxy S20, S20+ og S20 Ultra
Galaxy Note 10+
Galaxy Fold
15W
Sony Xperia 1 II 11W
Xiaomi Mi 9
Mi 10 Pro
20W
40W

Som man kan se på ovenstående, så er der, ligesom med kablet hurtig opladning, en stor forskel på den hurtige trådløse opladning i mobilerne. iPhones tilbyder den langsommeste af slagsen med 7,5W og er på kanten til at kunne kaldes hurtig, men er langsomme end de standard 5W. OnePlus og Xiaomi er oppe på hele 30 og 40W og Huawei er med 27W også godt med. Her skal man dog lige huske på, at OnePlus’ hurtige opladning kræver deres egen trådløse oplader, Warp Charge 30 Wireless.

Læs også: Test af OnePlus Warp Charge 30 trådløs oplader

Har vi glemt en mobiltelefon, som har hurtig trådløs opladning, så skriv gerne en kommentar herunder. Vi vil desuden forsøge at holde artiklen opdateret med kommende telefoner.

Historien forstsætter

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 26/5/2020 fik historien nye ben at gå på med fortællingen om Test: Motorola Edge Plus – En veludrustet topmodel – Artiklen finder du her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..