Test: OnePlus Warp Charge 30 trådløs oplader – praktisk og hurtig

Man får virkelig hurtig trådløs opladning med OnePlus Warp Charge 30, som samtidig har gennemtænkt design og er utroligt praktisk. Her er vores anmeldelse samt alt andet du skal vide om den.

Test: OnePlus Warp Charge 30 trådløs oplader – praktisk og hurtig

OnePlus har langt om længe kastet sig over trådløs opladning. En funktion der har været ønsket længe, men angiveligt været holdt tilbage på grund af den langsomme opladning, som trådløs opladning som regel medfører.

Med OnePlus’ nye Warp Charge 30 trådløs opladning, så er forskellen mellem kabel- og trådløs opladning pludselig blevet ganske lille. Det er i første omgang kun OnePlus 8 Pro, altså den dyreste af OnePlus-mobilerne, som understøtter dette, og det kræver desuden en ny oplader.

Opladeren hedder OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger og skal købes som tilbehør. Vi har i en uges tid testet opladeren fra OnePlus, som vi har haft stor glæde af. Her er vores test af OnePlus Warp Charge 30 Wireless samt alt hvad du skal vide om den.

Læs også: Test: OnePlus 8 Pro – en OnePlus med trådløs opladning

OnePlus gør trådløs opladning endnu mere praktisk

Jeg har den sidste uges tid benyttet mig af OnePlus’ trådløse oplader, og det har været en god oplevelse, som samtidig har lært mig en del om den.

Først og fremmest er den godt bygget og designet er gennemtænkt. Mobilen står oprejst på opladeren, hvor den bliver holdt på plads af en lille gummiliste i bunden. Bunden af opladeren er desuden også udstyret med to gummilister, så den bliver stående og ikke rutsjer rundt på glatte overflader.

Alt for ofte skal man med trådløse opladere ramme et specifikt punkt, inden opladningen går i gang. Med OnePlus trådløse oplader har jeg på intet tidspunkt oplevet dette. Man sætter mobilen på opladeren, uden at skullle være præcis og se om man ramt rigtigt, og der oplades hver gang – ganske simpelt, som mobilopladning bør være.

På forsiden har OnePlus Warp Charge 30 Wireless en lille blå diode, som indikerer at opladning er i gang. Kommer der fremmede metalobjekter nær dens overflade, så slår den automatisk fra.

Hvis mobilen oplades om natten, vil neddrosling aktiveres, hvorved opladningshastigheden falder til 10 watt. Den langsommere opladning bruges til at forlænge batteriets levetid.

Ekstremt hurtig trådløs opladning

Selvom OnePlus Warp Charge 30 Wireless er nydelig at se på og ganske praktisk, så er dens hurtige trådløse opladning hele grundlaget for dens eksistens. Og hurtig opladning, det må man sige den har. Den kan stadig ikke hamle med OnePlus kablede Warp Charge 30T-opladning, men det er ikke ikke langt fra. Her kan du se hvor hurtigt den oplader OnePlus 8 Pro:

  • 15 min 27 procent
  • 30 min 49 procent
  • 45 min 72 procent
  • Fuldt opladet på cirka 1 time og 15 minutter

Til sammenligning giver kablet Warp Charge 30T-opladning omtrent 50 procent efter 23-25 minutter. Med så hurtig opladning, så giver den trådløse oplader pludselig meget mere mening. Et øjeblik på opladeren, og der er strøm til resten af dagen – ingen grund til at finde kablet frem og finde USB-C-indgangen på mobilen.

Med så hurtig trådløs opladning, så kunne man frygte mobilen blev meget varm. Dette er dog heldigvis ikke tilfældet, hvilket må skyldes designet på opladeren. Der er udstyret med en lille blæser – som er hørbar, men stadig meget lydløs – som skubber den varme luft væk fra mobilens bagside.

Læs også: OnePlus 8 og 8 Pro lanceret – Pris, tilgængelighed og specifikationer

Oneplus warp charge trådløs oplader
OnePlus Warp Charge 30 trådløs oplader.

Virker med andre mobiler – sådan da

Jeg har selvfølgelig testet OnePlus Warp Charge 30 med OnePlus 8 Pro, hvor det har virket fantastisk. Der er dog ofte mere end én mobil i hjemmet, eller måske skifter du væk fra OnePlus en i dag, og så er det rart at kende til opladerens kompatibilitet.

Indtil videre har jeg testet den med iPhone- og Samsung-mobiler, hvor jeg har oplevet lidt forskellige resultater. De oplader begge, men der er stor forskel i hastigheden. iPhonen oplader med “normal” hastighed, hvorimod Samsungen oplades meget langsomt. En times tid på opladeren gav kun få procent og er derfor nærmest ubrugelig. Hvor problemet ligger med Samsung og OnePlus’ oplader er uklart, men jeg vil teste det nærmere, og prøve med flere mobiler fra andre producenter.

OnePlus Warp Charge 30 trådløs koster 549 kroner

Det er ikke en billig oplader. Den trådløse OnePlus Warp Charge 30 koster nemlig vejledende 549 kroner. Den lander i butikkerne samme dag som OnePlus 8-serien, altså den 21. april.

Er den pengene værd? Ja og nej. Overvejer du en OnePlus 8 Pro, så skal du også overveje at købe denne oplader. Det er surt og lidt uforståeligt, at OnePlus 8 ikke har trådløs opladning, men med næste generation af OnePlus-mobiler, OnePlus 8T-serien, vil begge modeller garanteret understøtte den hurtige trådløse opladning.

Hjemme hos os, hvor jeg har brugt OnePlus 8 Pro og konen en iPhone, så har OnePlus Warp Charge 30 præsteret til UG. Dens simple og praktiske design gør den til en vinder, og med dens lynhurtige trådløse opladning til OnePlus 8 Pro, så er den næsten et must-have. Er der en Samsung-mobil i hjemmet, så skal du nok gå uden om denne trådløse oplader, men ellers kan den sagtens anbefales.

Læs også: OnePlus 8-serien får Google Stadia og 100 GB Google One

Redaktionen har mere i sagen

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 15/4/2020 fulgte vi op med et indlæg omkring OnePlus 8-serien får Google Stadia og 100 GB Google One – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyt om temaet finder her.