Endelig: Nu kan du snakke dansk til Google Assistent

Så skete det langt om længe. Google Assistent ruller ud i Danmark, så nu kan du snakke dansk til assistenten på Android-mobiler og iPhones.

Endelig: Nu kan du snakke dansk til Google Assistent

Så kom dagen endelig, hvor Google Assistent officielt forstår dansk. Mandag aften klokken 21:00 har Google nemlig udrullet den danske version af assistenten via den medfølgende Google-app til Android-smartphones, og som også kan downloades i App Store til iOS.

Hvor Google Assistent før meddelte, at den ikke i øjeblikket er tilgængelig på dansk, så kan den altså nu bruges fuldt ud med de samme funktioner, som man kender fra den engelske udgave af assistenten.

“Vi er meget glade for at kunne lancere Google Assistent på dansk. Dermed kan vi give
dansktalende brugere en oplevelse, der er specifikt tilpasset den enkelte og hjælper med at gøre hverdagen lettere. Vores hold af ingeniører og andre specialister har arbejdet hårdt på at udvikle en intelligent assistent, hvor både personlighed og funktionalitet er tilpasset danske brugere. Og den vil løbende blive udviklet og forbedret, efterhånden som den lærer brugernes behov at kende,” siger Malou Aamund, direktør for Google Danmark.

Google har i forbindelse med den danske udgivelse af Google Assistent også lanceret en side på dansk, hvor du kan blive klogere på, hvad assistenten kan hjælpe dig med.

Det har ligget i luften i længere tid, at Google vil åbne op for den danske adgang til Google Assistent. I starten af april så vi de første tegn på, at Googles stemmestyrede assistent nærmer sig den danske lancering. Google havde nemlig oversat nogle supportsider omhandlende assistenten til, men ved Google I/O meddelte Google, at assistenten først er klar senere på året – altså nu.

Læs også: Sådan får du Google Assistent til iOS og Android

Googles danske lancering af Google Assistent er en del af en global lancering, så assistenten inden årets udgang forstår mere end 30 nye sprog. Det dækker dermed de sprog, som 95 % af alle Android-brugere taler. Den 15. august blev Google Assistent eksempelvis lanceret i Sverige, men vi har altså måttet vente lidt længere i Danmark.

Google Assistent er tilgængelig på både iOS og Android og fungerer via appen ”Google”, men er dog også sin selvstændige app. Den kan du downloade i Play-butikken her og i App Store her. På Android-mobiler kan du også aktivere Google-assistent ved at holde hjem-knappen nede.

google assistent dansk
Googles Assistent rulles nu ud på dansk. Foto: Google

Kort om Google Assistent

 • Google Assistent er en praktisk, stemmestyret altmuligmand, som kan hjælpe
  med en lang række dagligdags ting via din mobiltelefon eller tablet.
 • Assistenten forstår og svarer på dansk, og når du bruger assistenten, bliver den
  løbende bedre til at forstå og afkode din verden, så den med tiden bliver mere
  personlig, mere relevant og mere brugbar.
 • Google Assistent lanceres til Android (6.0 eller højere) og iOS (10 eller højere) og
  virker således på både iPhone, iPad og en lang række Android telefoner og tablets.

Google Assistent til smarte højttalere

Google Assistent på dansk er også på vej til de såkaldte smarte højttalere, bl.a. Google Home samt andre. Se flere her:

Disse højttalere har Google Assistent indbygget

Google Assistent til de smarte højttalere kommer dog først lidt senere i år.