Første indtryk og test af OnePlus Nord N10

OnePlus Nord N10 er er landet til test og vi giver her vores første indtryk af den. OnePlus Nord N10 er producentens billigste 5G-mobil og her er stadig en anelse af det vi kender OnePlus for, men er det nok? Læs med.

Første indtryk og test af OnePlus Nord N10

For to uger siden løftede OnePlus sløret for deres to billigste mobiltelefoner til dato: Budgettelefonen OnePlus Nord N100 samt den lidt dyrere OnePlus Nord N10 5G. Og det er i dag den lidt dyrere OnePlus Nord N10 5G vi i dag skal kigge nærmere på. Med en vejledende pris på 2.499 kroner for OnePlus Nord N10 5G, så er den dog stadig en “billig”-telefon, som på trods af prisen stadig byder på noget af det vi kender OnePlus for. Her er vores første indtryk af OnePlus Nord N10 5G, som vi inden længe er klar med test af.

“Fast and smooth” og “Never Settle” er nok de mottoer vi bedst kender OnePlus for, og det er noget som hele tiden har haft stor betydning for virksomheden og produkterne. Med nye modeller har vi set prisen stige år efter år, fordi brugerne ønskede det og fordi OnePlus gerne ville konkurrere med det hele store producenters flagskibe. I år er OnePlus gået i den modsatte retning og har haft et stort fokus på pris.

Tidligere i år lancerede OnePlus en nye serie af mobiltelefoner kaldet “OnePlus Nord”, heriblandt var en telefon af samme navn, som havde fokus på netop prisen. OnePlus Nord kostede 3.299 kroner og var dermed den billigste OnePlus. Sådan ligger landet ikke længere og en OnePlus koster i dag fra 1.399 kroner. Det er nemlig prisen på OnePlus Nord N100. Midt mellem disse to finder vi OnePlus Nord N10 5G, som byder på mere “OnePlus” end N100 og mindre end Nord. Her er vores første indtryk.

Læs også: Test af OnePlus Nord

Designet

Det er svært at blive ophidset over designet på OnePlus Nord N10 5G, men på den anden side skræmmer det heller ingen væk. Der er tale om et meget typisk smartphone-design, som ikke rigtig har noget specielt over sig. Her er ingen fede farver eller specielle træk, som gør denne telefon skiller sig ud fra mængden. Den ligner til forveksling en Samsungs billigere telefoner.

Bagsiden er i blank plastik, rammen også i plastik og frontens skærm er beskyttet af Gorilla Glass 3. Den blanke bagside er glad for fedtede fingre, men man har til gengæld et fint greb om Nord N10 5G, som har en rigtig god størrelse. Skærmen er på 6,49 tommer med rimeligt store sorte kanter omkring. Det betyder også, at Samsung Galaxy A51, med en større skærm, er mindre på alle leder og kanter og lettere.

På bagsiden finder vi en god gammeldags kapacitiv fingeraftrykslæser, som er intet mindre end fantastisk. Den er både hurtig, praktisk og sidder det helt rigtig sted. Spørger du mig, så foretrækker jeg denne slags fremfor de nye fancy fingeraftrykslæsere i skærmene.

Hvad der til gengæld ikke er fantastisk er manglen på en Alert Slider, hvilket jeg forbinder med OnePlus-telefoner. Den der lille geniale knap, hvor man kan skifte mellem lyd, vibration og lydløs – den er altså droppet i Nord N10 5G og det er trist.

OnePlus Nord N10 5G gemmer i stedet på indgang til 3,5 mm jackstik og stereohøjtalere.

Der er ikke rigtig noget specielt over udseendet på OnePlus Nord N10 5G, men den er behagelig at holde om og har en fornuftig størrelse. Man får dog indtrykket af, at der ikke er langt mange tanker og energi i at designet denne telefon. Hvor er de fede farver og Alert Slider’en? Selvom N10 5G er billig, så synes jeg ikke det er urimelige krav.

Se også: De bedste Android-telefoner under 3.000 kroner

Specifikationer på OnePlus Nord N10 5G

Specifikationer på OnePlus Nord N10 5G
Skærm 6,49″ LCD

90 Hz

2400 x 1080 pixel

Mål og vægt 163 x 74.7 x 9 milli­meter

190 gram

Processor Snapdragon 690 (5G)
Batteri 4.300 mAh

30 watt hur­tig­op­lad­ning

RAM 6 GB
Lagerplads 128 GB

Plads til MicroSD

Kamera 64 megapixel sensor, f/1,8 blænde

8 megapixel sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,3 blænde, 119 graders synsfelt

5 megapixel dybdekamera

2 megapixel makrokamera

Software Android 10
OxygenOS 10.5
Andet Dual SIM

5G-modem

Stereohøjtalere

Kapacitiv fingeraftrykslæser på bagsiden

Vejledende pris 2.499 kroner

Hastighed og skærm

Hvis der er noget OnePlus er kendte for, så er det hastighed – både når det gælder processorkraft og skærmhastighed. Men her har der også tidligere været tale om betydeligt dyrere telefoner. I denne omgang er telefonen billigere og det medfører naturligvis en række kompromisser, blandt andet på ydelse og skærm. Lad os starte med den vi kigger mest på: skærmen.

OnePlus er store tilgængere af AMOLED-skærme og hurtigere skærmopdateringsfrekvenser. Der har tydeligvis ikke været råd til begge dele i Nord N10 5G, og valget faldt altså på en hurtigere skærmopdateringsfrekvens. En normal opdateringsfrekvens er på 60 Hz, som i flagskibene oftest er dobbelt så hurtig, altså 120 Hz. Der er en stor forskel fra 60 til 120 Hz. OnePlus Nord N10 5G har en frekvens på 90 Hz, hvilket er et sted midt i mellem. Det kan godt mærkes, men forskellen er lille, hvilket også skyldes dens ringere ydelse – den kommer vi til senere. LCD-skærmen er sådan set udmærket. Her er udmærkede farver og lys nok, men jeg havde foretrukket en AMOLED-skærm frem for den hurtigere skærmopdateringsfrekvens. Skærmen på 6,49 tommer, i fuld HD, har en god størrelse. Her er plads nok til at nyde underholdning, uden at telefonen bliver alt for stor og klodset.

Og snakken om skærmen bringer os til ydelsen. “Fast and Smooth” er OnePlus Nord N10 5G ikke – i hvert fald ikke på den overbevisende måde vi normalt kender fra OnePlus’ telefoner. Det betyder ikke at Nord N10 er langsom. Den er udstyret med en Snapdragon 690, som ydelsesmæssigt ikke er langt fra den Snapdragon 765G i OnePlus Nord. Men fornemmer dog at OnePlus Nord N10 er en anelse langsommere end fx Motorola Moto G 5G Plus til 200 kronere mere. Snapdragon 690 kommer desuden med 5G, som man vil kunne bruge på de nye hurtige 5G-mobilnetværk i Danmark.

Alt i alt er det altså ikke den typiske OnePlus-oplevelse, men til prisen er det svært at klage over.

OnePlus Nord N10 5G
OnePlus Nord N10 5G

Læs også: Guide: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering

Lovende batteri

OnePlus Nord N10 5G kommer med et 4300 mAh batteri, som, i kombination med Snapdragon 690, virker til at holde længe. Det er stadig noget jeg skal teste videre på, men den holder uden problemer en aktiv dag. Ved lidt mindre brug holder den også to dage. Her er dog ingen konklusion endnu.

Den kommer derudover med den lynhurtige Warp Charge 30T-opladning, så man i løbet af 30 minutter har til en hel dags brug. Læs mere om batteritiden i den endelige test af OnePlus Nord N10 5G.

Læs også: Disse telefoner har 5G i Danmark

Kamera

Når man går ned i pris på mobiltelefoner, så går man på kompromis på udvalgte områder. Og det er ofte kameraet som bliver hårdest ramt. Nord N10 5G kommer med en firedobbelt kamera med en stor hovedsensor på hele 64 megapixel. Her er et hurtigt kig på kamerahardwaren:

  • Hovedkamera: 64 megapixel sensor, f/1,8 blænde
  • Ultra vidvinkel: 8 megapixel sensor, f/2,3 blænde, 119 graders synsfelt
  • Dybdekamera: 5 megapixel dybdekamera
  • Makrokamera: 2 megapixel makrokamera
  • Frontkamera: 16 megapixel, f/2,1

Med alle disse kameralinser, så er der også mange funktioner gemt i kameraet i Nord N10. Men hvordan er kvaliteten? Egentlig er mit første indtryk udmærket. Der er selvfølgelig ikke tale om et high-end mobilkamera, men det “gør det det skal”. Sammenlignet med kameraet i Motorola Moto G 5G Plus, så har OnePlus Nord N10 5G svært ved at følge med. Kameraet tester jeg videre på. Indtil min test af OnePlus Nord N10 er klar til læsning, så kan du kigge på disse billeder taget med den og Motorola Moto G 5G Plus:

Test af OnePlus Nord N10 5G på vej

Indtil videre et godt første indtryk af OnePlus Nord N10 5G. Det er svært ikke at sammenligne dyrere OnePlus-telefoner, for samtidig har jeg OnePlus’ eget “Never Settle”-motto i baghovedet. For der er slet ingen tvivl om, at man går på kompromis med Nord N10 5G. Her mangler en hel del af de ting, som har gjort OnePlus til det de er i dag. Og spørgsmålet er, om OnePlus har den nødvendige kendskabsgrad til at sælge en telefon som denne, som ikke skriger “OnePlus”.

Umiddelbart virker OnePlus Nord N10 5G som en god telefon til billigere penge. Men den endelige konklusion må du vente med til min test. Den er klar inden længe.

Læs også: OnePlus Nord N10 – en endnu billigere mobil på vej

Mere til historien

Næste artikel om temaet er også interessant. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. Allerede d. 26/10/2020 kørte vi en opfølgning med en nyhedsartikel med fokus på OnePlus bliver billigere – her er OnePlus Nord N10 og N100 – Forstættelsen i sagen kan læses her. Seneste nyheder om Oneplus Nord kan du læse her..