Test: OnePlus Nord – der er sparet de rigtige steder

OnePlus Nords nye mellemklassetelefon er em rigtig god smartphone med en flot AMOLED-skærm, fint kamera og den altid gode OxygenOS-software. Men der er også sparet flere steder for at holde prisen nede.

Test: OnePlus Nord – der er sparet de rigtige steder

Den 21. juli introducerede OnePlus smartphonen OnePlus Nord, som er den første smartphone i den nye serie med samme navn: OnePlus Nord. Med den nye OnePlus Nord-telefon gør OnePlus comeback i det prisvenlige segment efter at eksperimenteret med en prisvenlig telefon i form af OnePlus X tilbage i 2015.

OnePlus X blev dog ikke nogen større succes, så hvorfor forsøger producenten sig nu igen med en mellemklassetelefon, selv efter at have meldt ud i 2016, at producenten fremover vil koncentrere sig om at lave topmodeller? Teknologien er klar til en mellemklassemobil, der giver en god brugeroplevelse, har OnePlus’ medstifter, Carl Pei, udtalt forud for lanceringen af OnePlus Nord.

Så er den OnePlus Nord en god oplevelse, og er den med en dansk pris på 3.299 kroner et godt køb? Det har jeg brugt de sidste 10 dage, hvor jeg har testet OnePlus Nord, på at finde ud af. Læs mere om OnePlus Nord her.

Læs også: OnePlus Nord er lanceret: Første indtryk

OnePlus Nord: Fordele og ulemper

Fordele:

 • Føles som en OnePlus-topmodel trods ramme af plastik
 • Flot AMOLED-skærm med 90 Hz
 • Godt mellemklassechipset med 5G
 • Fint kamerasetup til prisen, men ikke på niveau med topmodellerne
 • Glimrende OnePlus-software som altid
 • Skarp pris

Ulemper:

 • Ingen Wi-Fi 6 og trådløs opladning

Specifikationer på OnePlus Nord

Mål og vægt 158,3 x 73,3 x 8,2 millimeter

184 gram

Skærm 6,44″ AMOLED, 90 Hz

2.400 x 1.080 pixels (20:9-format, 408 PPI)

Bagkameraer Primærsensor: 48 megapixel Sony IMX 586, OIS, EIS, f/1,75

Ultravidvinkel: 8 megapixel, 119 graders synsfelt, f/2,25

Makro: 2 megapixel, f/2,4

Dybdesensor: 5 megapixel, f/2,4

4K-video med 30 billeder i sekundet, 1080p-video med 30/60 billeder i sekundet og 1080p SuperSlow Motion med 240 billeder i sekundet

Frontkameraer Primærsensor: 32 megapixel Sony IMX 616, EIS, f/2,45, låst fokus

Ultravidvinkel: 8 megapixel, f/2,45, 105 graders synsfelt

Chipset Qualcomm Snapdragon 765G 5G (Octa-core, op til 2,4 GHz)

Adreno 620-grafikchip

RAM og lagerplads 8 eller 12 GB LPDDR4X RAM

128 eller 256 GB UFS 2.1-lagerplads

Netværk og forbindelser 4×4 MIMO, op til 1,2 Gbit/s i download og 150 Mbit/s i upload

GSM: 850, 900, 1800 og 1900 MHz

4G LTE: Bånd 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 18, 19, 20, 26, 28, 32, 34, 38, 39, 40, 41 og 66

5G: Bånd 1, 3, 7, 28 og 78

2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2,4/5 GHz

Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, SBAS, A-GPS og NavIC

Batteri 4.115 mAh (hurtigopladning med Warp Charge 30T)
Software Android 10 med Oxygen OS 10.5-tilpasning
Sensorer Accelerometer, fingeraftrykslæser i skærmen, kompas, gyroskop, lyssensor, nærhedssensor og sensor core
Farver Blue Marble og Gray Onyx
Øvrigt USB 2.0 Type-C-port, dual nano-SIM-slot, Alert Slider
Pris i Danmark 8 GB RAM/128 GB lagerplads: 3.299 kroner

12 GB RAM/256 GB lagerplads: 3.899 kroner

Tilgængelighed Forudbestilling: 21. juli 2020

Salgsstart: 4. august 2020

Velkendt OnePlus-design, hvor der er sparet de rigtige steder

Har man før haft en OnePlus-telefon, vil man hurtigt kunne se, at meget er velkendt ved OnePlus Nords design. Denne gang har OnePlus ikke bevæget sig væk fra sin sædvanlige designstil ligesom med OnePlus X, så bagsiden på Nord minder utrolig meget om bagsiden på OnePlus 7- og 8-telefonerne, hvilket ikke er nogen skidt ting.

Bagsiden er udført i glas og har svagt kurvede kanter på bagsiden. Det ser ganske nydeligt ud, men nytænkende? Ikke ligefrem. Men det er heller ikke meningen med OnePlus Nord.

Af de få ændringer, der er sket siden OnePlus 8, er kamerahuset flyttet fra midten og ud til venstre side. Det giver et samlet udtryk, der får Nord til at ligne Huawei P30 Pro en hel del. Men det er jo heller ikke en dårlig telefon at ligne.

Det er ikke til at se, at OnePlus Nord er en væsentligt billigere telefon.

Langt de fleste topmodeller har i efterhånden mange år været bygget op om en metalramme med glas både foran og bagpå. OnePlus har dog med Nord skullet finde steder at spare, og et af disse steder er i konstruktionen af rammen, som er udført i plastik. Rammen har et blankt metal-look og føles lige så solid, som var den af metal. Faktisk var det først da jeg læste, at rammen var af plastik, at det gik op for mig. De fleste vil formentlig også finde et cover (for eksempel OnePlus’ egne fremragende covers) til telefonen, så i min optik er dette et fornuftigt sted at spare på materialerne.

Størrelsesmæssigt måler OnePlus Nord 158,3 x 73,3 x 8,2 millimeter og vejer 184 gram. Det er meget gennemsnitligt. Forestil dig en OnePlus 8, Samsung Galaxy S20+ eller Huawei P30 Pro. Mere eller mindre samme størrelse, vægt og følelse i hånden har du med OnePlus Nord.

Tænd/sluk-knappen og lydstyrkeknapperne sidder i den helt rette højde, og så er OnePlus Nord, ligesom sine forgængere, udstyret med den såkaldte “Alert Slider” – en skydeknap på højre side, som du kan indstille i tre positioner: Ring, vibrer og lydløs. Den feature ville jeg ønske, flere producenter kopierede. Det bliver ikke nemmere at justere ens lydindstillinger end et lille skub på skydeknappen, som man kender det fra iPhones.

OnePlus Nord lægger med andre ord ret godt fra land, men hvordan med al den indre mekanik, der gemmer sig bag designet? Lad os kigge nærmere på det.

Læs også: OnePlus Nord: Pris i Danmark og specifikationer

Discount-chipset – men det går stadig tjept

Når det kommer til specifikationerne, placerer OnePlus Nord sig i den klart bedre gruppe af mellemklassetelefoner – næsten et sted, hvor man kan kalde den en hybrid mellem en typisk mellemklassetelefon og en topmodel.

Chipsettet er en Snapdragon 765G 5G, som Qualcomm lancerede i december. OnePlus’ medstifter, Carl Pei, har forud for lanceringen udtalt, at teknologien ikke var klar til en mellemklassemobil, der ville give en god brugeroplevelse, men at det nu er tilfældet med det nye Snapdragon 765-chipset. Og det har han ret i. Med den ottekernede mellemklasseprocessor føles alt lige så tjept som på dyrere topmodeller.

Du føler ikke på noget tidspunkt, at telefonen er sløv. Men hvis du sætter OnePlus Nord direkte op imod en OnePlus 8 med det hurtigere Snapdragon 865-chipset, er der faktisk en relativt stor forskel at spore. Den ene dag kunne jeg konsekvent indlæse præcis samme hjemmeside i Google Chrome eller få et svar fra Google Assistent et halvt sekund til to sekunder hurtigere på OnePlus 8 end OnePlus Nord, mens Nord dagen efter var nærmest lige så hurtig som 8 og kun var 1-2 sekunder sløvere i ganske få tilfælde. Det lyder måske af meget, men det er faktisk slet ikke noget, jeg har bemærket eller ladet mig irritere af under daglig brug. Så lad dig ikke skræmme af det. Snapdragon 765G 5G er et sløvere chipset, men det er tilpas kraftigt til at give en god brugeroplevelse, og det er det vigtigste.

Geekbench 3DMark Sling Shot Extreme – OpenGL ES 3.1
OnePlus Nord 611 (single core) – 1.901 (multi-core) 3.302
OnePlus 7T 780 (single core) – 2.833 (multi-core) 6.302
OnePlus 8 911 (single core) – 3.416 (multi-core) 7.308
Huawei P40 Pro 758 (single-core) – 3.007 (multi-core) 5.704

På papiret er det grafikchippen i OnePlus Nord, der er svagest, hvor den indbyggede Adreno 620-grafikchip i Nord yder omkring det halve af topmodellerne i 3D-benchmarktesten 3DMark. I praksis vil du dog godt kunne spille langt de fleste spil med OnePlus Nord, men du skal forvente, at frameraten er noget lavere, og at telefonen ikke er det bedste valg til de absolut tungeste spil. Jeg kunne dog uden problemer spille relativt grafiktunge spil som Asphalt 9: Legends og Real Racing 3.

Snapdragon 765G 5G-chipsettet har et es i ærmet: 5G-understøttelse. Selv om OnePlus Nord hører til i mellemklassen, er telefonen altså klar til at blive koblet på teleselskabernes kommende 5G-netværk, når de åbner. Og heldigvis understøtter Nord begge 5G-frekvensbånd, som de danske teleselskaber kommer til at bruge i starten: det vil sige bånd 28 (700 MHz) og bånd 78 (3.500 MHz).

Det, der er med til at få OnePlus Nord til at føles kvik, er 8-12 GB LPDDR4 RAM og 128-256 GB lagerplads af UFS 2.1-typen. Det er ikke de hurtigste teknologier på markedet (OnePlus 8-serien har eksempelvis RAM af den hurtigere LPDDR5-type og lagerplads af den hurtigere UFS 3.0-type). Ikke desto mindre er det igen nogle fornuftige steder at spare, for de tidligere generationer af teknologierne er hurtige nok til, at de færreste vil mærke en forskel.

Et sted, hvor jeg ærgrer mig over, at OnePlus har sparet, er dog i Wi-Fi-teknologien. Her finder du ikke Wi-Fi 6, som ellers understøtter markant hurtigere hastigheder og 100 % ville have fremtidssikret OnePlus Nord. Det er en skam.

Læs også: OnePlus Buds: Første ægte trådløse øretelefoner fra OnePlus

God AMOLED-skærm med 90 Hz

OnePlus Nord er udstyret med en 6,44 tommer AMOLED-skærm med en opdateringshastighed på 90 Hz og indbygget fingeraftrykslæser. Skærmen opdaterer med andre ord halvanden gang hurtigere end de gængse 60 Hz-skærme. Jeg må erkende, at forskellen er minimal i daglig brug, men jeg synes, det er fedt, at OnePlus ikke sparer på noget, når det kommer til skærmen – for jeg ved, der er mange, der vil sætte pris på en højere opdateringshastighed.

Skærmen har, som de fleste AMOLED-skærme, flotte farver, enorm dybde og det altid glimrende sortniveau, som man kender fra OLED-skærme. Skærmen understøtter HDR10, så du kan streame HDR-indhold og -spil med større dynamikområde. OnePlus Nord skulle have en maksimal lysstyrke på hele 1.000 nits (dog kun på et meget, meget lille område af skærmen), hvilket er ret flot for en mellemklassemobil. Skærmen fremstår dog ikke nær så lysstærk som OnePlus 7T, OnePlus 8 eller en Huawei P40 Pro, og hvid farve er heller ikke nær så hvid som på dyrere topmodeller. Ved laveste lysstyrke i bælgmørke oplevede jeg også, at både OnePlus 8 og OnePlus 7T formåede at skrue mere ned for lysstyrken end Nord.

Når det er sagt, så er skærmen i Nord dog generelt af rigtig god kvalitet, og den er klart en af grundene til at anskaffe telefonen frem for andre mellemklassetelefoner i samme prisleje.

OnePlus Nord er udstyret med en enkelt højtaler i bunden, og det kan høres i forhold til OnePlus 7T og 8, som har stereohøjtalere. OnePlus Nord spiller ikke kun lavere, men også dårligere. Der er en smule bund i Nords højtaler, men slet ikke i samme grad som i de to OnePlus-topmodeller. Dog er lyden meget mere behagelig end højtaleren i Huawei P40 Pro, som er ufattelig diskant. Lyden er meget som den, du kan forvente i en Huawei P30 Pro, vil jeg sige. Og den er middelmådig.

Hvad med den lille højtaler til opkald? Den vurderer jeg også som middelmådig. Den fungerer, som den skal, og det er nemt at høre modparten, men heller ikke denne højtaler opnår samme lydstyrke og kvalitet som den i 7T og især 8. Jeg har ladet mig fortælle fra telefonopkald, at lyden fra OnePlus Nord er o.k., men at lyden virker lidt indelukket i forhold til Huawei P30 Pro og OnePlus 8, som jeg sammenlignede med.

Læs også: OnePlus introducerer serien Nord: Premium-smartphones til lave priser

OnePlus Nord har samme kamera-app som andre OnePlus-telefoner. Den har et nemt og intuitivt interface.

Godt kamerasetup til prisen

Forskellene mellem en telefon i mellemklassen og i topklassen viser sig ofte tydeligt, når det kommer til kameraerne. Her er der mange penge at spare ved at bruge billigere kamerasensorer og måske endda færre af dem, men her har OnePlus ikke umiddelbart holdt sig tilbage.

OnePlus markedsfører Nord med “topmodel-kamera”, hvilket ikke er helt forkert, da dele af kamerasetuppet i OnePlus Nord er hentet fra OnePlus 8, som uomtvisteligt er en topmodel. I OnePlus 8 finder du følgende sensorer:

 • Primær sensor: 48 megapixel Sony IMX 586, optisk og elektronisk billedstabilisering med blænde på f/1,75 og 1,6 mikrometer pixelsstørrelse (ved Quad Bayer-teknik)
 • Ultravidvinkel: 8 megapixel, 119 graders synsfelt og blænde på f/2,25
 • Makro: 2 megapixel og blænde på f/2,4
 • Dybdesensor: 5 megapixel og blænde på f/2,4

Men en ting er selve hardwaren. En anden ting er, hvordan billeder og video skudt med OnePlus Nord ser ud. Lad os tage et grundigt kig på det, for mange vil formentlig overveje OnePlus Nord netop på grund af dens kamera.

I følgende afsnit sammenligner jeg OnePlus Nord med de to tidligere OnePlus-topmodeller, OnePlus 7T og OnePlus 8, og Huawei P40 Pro, som anses som værende en af de bedste smartphones, hvad angår kameraet.

Billeder i dagslys

Første billede er taget ved Mobilsidens kontor ved dagslys med den primære sensor i OnePlus Nord:

OnePlus Nord rammer farverne relativt godt og formår også at få en fin dynamik i billedet med den automatiske HDR-funktionalitet. Dog synes de lyse nuancer en smule overeksponerede, men det kunne bestemt være værre. Detaljegraden og skarpheden er er meget lig den fra OnePlus 8, men tag for eksempel et kig på de røde mursten og sammenlign med Huawei P40 Pro. Der er plads til forbedring her hos Nord.

Næste billede er samme scene, men nu med vidvinkelsensoren. Det ser ud som følger:

Billedet fra OnePlus Nord har igen et stort dynamikområde, men her er de udviskede detaljer særlig udtalte. Du kan faktisk slet ikke se, at lejlighedskomplekstet har mursten, hvilket du kan på billedet fra OnePlus 7T og 8 og særligt på billedet fra Huawei P40 Pro. Farverne er fine, men detaljerigdommen er altså ikke fantastisk.

Vi fortsætter med samme scene, men nu har jeg valgt først 2x zoom (til venstre) og derefter 10x zoom (til højre) i kamerappen:

OnePlus Nord har ikke optisk zoom – i stedet beskærer den i billedet fra sensoren på 48 megapixel og giver et billede, der er brugbart, men ikke imponerende. Der er ganske meget støj ved 2x zoom, hvor OnePlus 7T faktisk gør det bedre. Skarpheden og detaljegraden halter det også med, hvor OnePlus 7T og Huawei P40 Pro gør det markant bedre. Igen gør OnePlus Nord det fint, når det kommer til dynamikområdet og farvegengivelsen.

Ved 10x zoom er OnePlus Nord sig på højde med OnePlus 7T og 8, men igen mangler der bare skarphed og detaljer i forhold til Huawei P40 Pro, som fremstår langt skarpere.

Nu har vi vist kigget nok på lejlighedskomplekset. Lad os se, hvordan OnePlus Nord klarer sig ude i den danske natur. Nedenstående foto er taget med OnePlus Nords primære sensor:

Her gør OnePlus Nord det rigtig fint. Farverne er præcise, og detaljegraden er på højde med konkurrenterne. Her tror jeg de fleste vil have svært ved at gætte, hvilken telefon der har taget de forskellige billeder, hvis ikke jeg havde angivet det. Fint resultat her.

Selfies

Vi tager flere selfies end aldrig før, og det ved OnePlus. OnePlus Nord er derfor udstyret med to selfiekameraer:

 • Primær sensor: 32 megapixel Sony IMX 616 med elektronisk billedstabilisering, låst fokus og en blæne på f/2,45
 • Ultravidvinkel: 8 megapixel med 105 graders synsfelt og blænde på f/2,45

Jeg udfordrede selfiekameraet med et selfie, hvor kameraet ikke kun eksponere mig og grenene forrest, men også himlen, solen og vandet i baggrunden. Ikke en nem opgave. Selfiet fra OnePlus Nord ses her:

Igen gør OnePlus Nord det ret godt. Farverne er igen spot on, hvor eksempelvis OnePlus 7T er meget varm i farverne. OnePlus Nord får eksponeret både forgrund og baggrund fint. Forgrunden er ikke nær så detaljeret som med OnePlus 8, men til gengæld fremstår baggrunden pænere. Og sammenligner man OnePlus Nord med Huawei P40 Pro, er Nord den klare vinder af de to. Her fejler P40 Pro fuldstændig i baggrunden.

Samme selfie kan ses nedenfor – blot taget med sensoren med ultravidvinkel, som inviterer til at tage selfies i grupper, hvor alle med lethed kan være med på samme billede:

Billeder i mørke

Smartphones er på kort tid blevet ret gode til at fotografere i mørke, så hvordan klarer OnePlus Nord sig, når mørket falder på? Nedenstående foto er taget med OnePlus Nord i auto-tilstand (til venstre) og derefter i nattilstand (til højre) klokken 22 om aftenen:

Tager du billeder i mørke i autotilstand med OnePlus Nord, kan du forvente resultater, der minder rigtig meget om dem fra OnePlus 7T og 8. Hele motivet bliver lyst op til et niveau, der svarer meget godt til det faktiske lysniveau – i hvert fald lige i dette eksempel, hvorimod Huawei P40 Pro er i stand til at oplyse motiverne mere, end hvad man rent faktisk selv kan se.

Det er en smagssag, hvad der er “bedst”. Vil man have et billede i mørke, som er så oplyst som overhovedet muligt eller skal det gerne ligne lysforholdet? Selv om billedet fra OnePlus Nord er meget mindre oplyst end billedet fra Huawei P40 Pro, er det også markant mere grynet og fyldt med støj. Det samme gælder med billederne fra OnePlus 7T og 8 – dog ikke helt lige så meget. Det vidner om, at sensoren ganske enkelt ikke kan lukke lige så meget lys ind.

Vælger man “natmiljø”-tilstanden, synes der ikke at være den helt store forskel.

4K-videooptagelse

Sidst del i kameratesten er en anden vigtig feature: videooptagelse. OnePlus Nord understøtter 4K-videooptagelse med 30 billeder i sekundet, 1080p-video med 30/60 billeder i sekundet og 1080p SuperSlow Motion med 240 billeder i sekundet. Det er muligt at optage at optage 4K-videoer i biografformatet 21:9 og ultra stabiliserede videoer med Super Stable, men jeg har herunder optaget 4K-video med 30 fps i det mere almindelige 16:9-format:

Herunder kan du se et udsnit fra samme videooptagelse fra OnePlus Nord, 7T, 8 og Huawei P40 Pro:

Videokvaliteten på OnePlus Nord er tilfredsstillende uden at være noget særligt. Lyse nuancer er en smule overeksponerede, men og farverne er måske lige en tand for mættede, men ellers ser det udmærket ud. Man kunne dog godt ønske, at OnePlus havde implementeret 4K ved 60 fps, da chipsettet – så vidt jeg kan se – rent faktisk understøtter det.

Læs også: OnePlus-telefoner er de mest anbefalede i Danmark

En dages strøm til storforbrugeren

OnePlus Nord er udstyret med et batteri med en kapacitet på 4.115 mAh, så den placerer sig lidt under kapaciteten på 4.300 mAh i OnePlus 8. Det er en rimelig almindelig kapacitet, men jeg så hellere, at OnePlus gjorde som hos Motorola og deres nye Moto G 5G Plus. Dens batteri er på 5.000 mAh, og Moto G 5G Plus er kun 0,8 millimeter tykkere. Jeg tror godt, jeg ved, hvad de fleste ville vælge, hvis de skulle vælge mellem et større batteri eller et lidt tyndere design.

Batteritiden på OnePlus Nord rækker nemlig kun til en dags brug i min testperiode. Bevares, jeg bruger også mine telefoner lidt mere en gennemsnittet. I snit har jeg kunnet presse 22 timers brug ud af telefonen, før jeg måtte hive fat i opladeren. Det var med, i snit, 5 timer og 41 minutters skærmtid.

Hvis du har det med at browse nettet tyndt lidt for meget i løbet af dagen, og måske ser lidt YouTube eller streamer lidt film og serier, så skal du altså regne med at oplade den, når det nærmer sig sengetid. Er du ikke lige så mobilafhængig, som jeg er, kan du nok godt presse en halv til hel dags ekstra batteritid ud af telefonen, afhængig af hvor mange apps du har kørende i baggrunden.

Opladning går heldigvis dejlig hurtigt. OnePlus Nord kommer med Warp Charge 30T, som – i mit tilfælde – oplader Nord fra 0 til 100 % på 1 time og 22 minutter. Trådløs opladning må du dog undvære, for det har OnePlus sparet væk. Jeg ved, at mange er glade for trådløs opladning, men jeg bruger det personligt ikke meget, da jeg til enhver tid foretrækker hurtigere opladning med kabel. Jeg synes derfor, det er et rimeligt sted at spare, for alternativet var, at OnePlus Nord ville koste mere end 3.299 kroner – og sådan kan man blive ved med en række features, som er nice to have.

Læs også: OnePlus laver dokumentarfilm om OnePlus Nord

Foto: OnePlus

Fantastisk software som altid

OnePlus har altid gjort det rigtigt godt, når det kommer til softwaren. Her finder du OnePlus’ egen OxygenOS 10.5-softwaretilpasning oven på Android 10, og som man kan forvente fra andre OnePlus-smartphones, er det en hammer god brugeroplevelse.

Den rene udgave af Android 10 er et rigtig godt udgangspunkt, men OnePlus formår at tilføje meningsfulde og små finurlige ændringer på en måde, som mange andre producenter ikke formår. Ofte bliver der lavet kæmpemæssige ændringer af Android-softwaren bare for at adskille sig uden at tænke på, om det overhovedet giver brugeren en bedre brugeroplevelse (læs: det giver som regel en dårligere brugeroplevelse end ren Android).

Men OnePlus’ ændringer er brugbare og forbedrer faktisk den rene Android-udgave. Det inkluderer ting som at kunne tilpasse det rene Android-tema, læsetilstanden der skifter skærmen til sort/hvid og blokerer beskeder, Zen Mode som hjælper en med at tage en pause fra telefonen, spiltilstand og smarte bevægelser på låseskærmen til f.eks. at tænde/slukke lommelygten eller åbne en bestemt app.

Næste skridt på softwarefronten må være, at OnePlus garanterer mindst tre års softwaregraderinger ligesom Google. Argumentet mod at gøre det plejer at være, at det underminerer producenternes salg af kommende mobiler. Det går dog meget godt for Apple, som opdaterer dets iPhones med nye iOS-versioner i 5-6 år – også den billige iPhone SE.

Læs også: Der er rift om topmodellen OnePlus 8 Pro

OnePlus Nord: Ikke langt fra at føles som en topmodel

OnePlus Nord er en glimrende smartphone, som på nogle punkter forsøger at være en topmodel uden helt at være det. AMOLED-skærmen er rigtig fin og kunne sagtens have siddet på en topmodel, og specifikationerne er også alletiders, når man tager prisen på kun 3.299 i betragtning. 8-12 GB RAM er mere end rigeligt til de fleste, og med et 5G-modem ombord er du fremtidssikret i mange år.

Kameraerne i OnePlus Nord kan ikke måle sig med de bedste topmodeller på markedet, men det ville også være for meget at kræve af en mellemklassemobil. I stedet får du et rigtigt godt allround-kamera, som vil producere flotte billeder og videoer langt hen ad vejen, men når du nærstuderer detaljerne, vil du se forskellen på en mobil i mellemklassen og topklassen. Kameraet vil med andre ord gøre langt de fleste rigtigt godt tilfredse, og især selfiekameraet med mulighed for ultravidvinkel vil være et stort hit hos mange, kunne jeg forestille mig.

I OnePlus Nord bliver der sparet hist og her, for der skal naturligvis findes nogle steder at spare, når man sælger en telefon til flere tusinder kroner under topmodellernes priser. OnePlus har sparet ved at bruge en plastikramme i stedet for metal, en middelmådig monohøjtaler, billigere RAM og intern lagerplads og ved undvære Wi-Fi 6, trådløs opladning, IP-certificering (selv om telefonen alligevel sagtens kan klare en tur i poolen) og optisk zoom i kameraet.

Langt de fleste ting synes jeg er helt rimelige. Er du vant til at bruge en topmodel, vil OnePlus Nord langt hen ad vejen faktisk føles som en sådan. Det er først, når du sammenligner ydeevnen og billeder taget med OnePlus Nord side om side med en topmodel som Huawei P40 Pro eller OnePlus 8, at opdager de små forskelle, der adskiller en mellemklassemobil som Nord fra en ægte topmodel.

For at gøre en lang historie kort: OnePlus Nord er en glimrende smartphone, som gør rigtig mange ting rigtigt. Der er sparet og prioriteret de rigtige steder. Alt i alt får du altså for kun 3.299 kroner en rigtig, rigtig god mellemklassemobil, som giver en brugeroplevelse, der ikke er langt fra den du får en i vaskeægte topmodel.

OnePlus Nord ender på 5,5 ud af 6 stjerner.

Se også: Find de bedste priser på OnePlus-telefoner

Det sidste nye

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 29/5/2020 fulgte vi op med artiklen; Guide: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjemKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Tjek også seneste nyt om emnet her.