Fossil Gen 6-smartwatch lanceret – med forældet software

Fossils nye Gen 6-smartwatch kommer med forbedret ydelse, hurtigere opladning, bedre sundhedstracking samt et ret stort kompromis.

Fossil Gen 6-smartwatch lanceret – med forældet software

Fossil har endelig løftet sløret for deres næste serie af smartwatches, som vi viste ville komme med Qualcomms hurtigste wearable Snapdragon 4100+ chipset. Der er dog mere nyt gemt i de nye Fossil Gen 6-smartwatches, som vi her tager et nærmere kig på. Der er både gode nyheder og så er der de knap så gode nyheder.

Se også: Tests af smartwatches

Bedre ydelse, hurtigere opladning

De nye Fossil Gen 6-smartwatches kommer i to størrelser, 42 mm og 44 mm, så de er altså størrelsesmæssigt helt oppe i OnePlus Watch og Samsung Galaxy Watch4 (største udgave) ligaen, som er i 46 mm.

De er udstyret med en 1,28 tommer AMOLED-skærm med en 416×416 opløsning, med en always on-funktion, hvor skærmen altid er tændt. Uret er også udstyret med højtaler og mikrofon, hvorved man kan foretage opkald.

Der er op til 85 procent bedre ydelse i det yne Fossil Gen 6, som kommer med Snapdragon 4100+ chipset. Uret har 1 GB RAM og 8 GB lagerplads til fx downloaded musik.

Fossil lover ét døgns batteritid, identisk til det gamle Gen 5, men med et hurtigere opladning. Gen 6 oplades fra 0 til 80 procent på lidt over 30 minutter.

Kommer ikke med Wear OS 3

Fossil Gen 6 skulle derudover have fået forbedret måling af puls og andre sundhedsfunktioner. Målingerne omfatter SpO2- og pulssensorer samt søvntracking. Der er også forskellige sportstilstande. Uret er 3ATM vandtæt.

En af de ting, der blev set meget frem til i Fossil Gen 6 var nyeste Google wearable platform, Wear OS 3, som kun Galaxy Watch4 lige nu tilbyder. Dem der havde håbet på det må væbne sig med tålmodighed. Wear OS 3 kommer nemlig først til Fossil Gen 6 i løbet af 2022, og først i andet halvår. Ikke nok med det, så kræves der også en nulstilling af uret, når det skal opdateres til Wear OS 3.

Se også: Find billige priser på smartwatches

Dansk pris på Fossil Gen 6

Fossil Gen 6 kommer i forskellige designs med læderremme, stålremme, urdesigns og andre tilpasninger. Prisen på Fossil Gen 6 er vejledende fra 299 dollars. Det er svarende til Gen 5, som endte med at koste fra 2.200 kroner.

 

Seenste nyt om emnet

Næste kronologiske historie om emnet finder du her. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 23/7/2021 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel med temaet Google forklarer: Disse smartwatches får Wear OS 3Klik her og læs historien.. Se også de seneste nyheder om temaet her.