ASUS ROG Phone 3 understøtter helt op til 160 Hz

En skjult indstilling i den i forvejen vilde gamingmobil fra ASUS lader dig skrue skærmens opdateringshastighed op til svimlende 160 Hz.

ASUS ROG Phone 3 understøtter helt op til 160 Hz

60 billeder i sekundet er stadig standarden på det meste forbrugerelektronik, men der sker for tiden en hastig udvikling i retning mod skærme med højere opdateringshastigheder, ganske enkelt fordi det er rarere for øjnene at se på og giver en bedre brugeroplevelse.

Udviklingen er mest udtalt inden for gaming, hvor det rent kan have en stor betydning at spille på en skærm i 90, 120 eller 144 Hz frem for de almindelige 60 Hz – eller hvad med hele 160 Hz?

Det viser sig nemlig, at ROG Phone 3 – det nye gamingmonster fra ASUS – ikke kun understøtter de reklamerede 144 Hz, men faktisk er i stand til at klare hele 160 Hz – altså næsten tre gange den almindelige opdateringsfrekvens på 60 Hz.

Her ses browsertesten testufo.com, hvor man kan teste en enheds opdateringshastighed (Foto: XDA-developers).

Det er XDA-developers, der har fundet frem til nogle skjulte indstillinger, som giver mulighed for at skrue yderligere op for opdateringshastigheden end først antaget.

Det kræver dog lidt teknisk snilde at synliggøre den skjulte indstilling, da man skal have fat i en computer, tilslutte telefonen via kablet og slå den såkaldte adb-tilstand til for at køre en særlig kommando på sin computer, der synliggør den ellers skjulte indstilling for 160 Hz i skærmindstillingerne.

Mishaal Rahman fra XDA-developers, som fandt den hemmelige skærmindstilling, har anvendt 160 Hz på sit testeksemplar af ASUS ROG Phone 3 i flere dage og beretter, at der ikke er nogen problemer med stabiliteten. Dog er skærmen ikke ordentligt kalibreret ved 160 Hz, hvilket man dog selv kan finture en smule i skærmindstillingerne.

Om ASUS går med planer om at ”opgradere” den i forvejen voldsomme gamingmobil med 160 Hz, vides ikke, men nu er der i hvert fald endnu en god grund til at købe telefonen, hvis gaming på mobilen er noget for dig.

Læs også: ASUS lancerer ROG Phone 3 – den ultimative gamingtelefon