ASUS lancerer ROG Phone 3 – den ultimative gamingtelefon

ASUS har i dag præsenteret den nye toptunede gamingmobil ROG Phone 3, som giver den vildeste gamingoplevelse på mobilen med et væld af nye tilbehørsprodukter.

ASUS lancerer ROG Phone 3 – den ultimative gamingtelefon

Gaming på smartphones er noget, der vokser støt i disse år, bl.a. takket være producenter som ASUS, Xiaomi, Razer og ZTE. Selv om der er tale om lidt af en niche, fortsætter ASUS ufortrødent med at lave nye gamingmobiler.

I dag har den taiwanesiske producent løftet sløret for det seneste bud på en gamingmobil: ASUS ROG Phone 3.

Med ROG Phone 3 har ASUS forsøgt at lave den ultimative gamingmobil, der giver den absolut bedste gamingoplevelse, hvis man gerne vil spille seriøst på sin mobil på farten frem for for på en computer eller spillekonsol.

Læs også: Konkurrence: Vind en ASUS ROG Phone 3

144 Hz AMOLED-skærm

ASUS ROG Phone 3 er en kæmpe telefon, der måler 171 x 78 x 9.85 millimeter og vejer 240 gram, på trods af at der “kun” sidder en 6,59″ AMOLED-skærm.

Telefonens store fysiske dimensioner skyldes blandt andet, ifølge ASUS, højttalerne på fronten og at det gav mulighed for et større batteri. Til gengæld er ASUS ROG Phone ikke ligefrem den mest håndterbare telefon i dagligdagen, men det er heller ikke det vigtigste ifølge ASUS – her er gaming det absolut vigtigste fokusområde.

Det afspejler sig også i skærmen, som understøtter en opdateringshastighed på op til 144 Hz – perfekt til at give den bedste flydende spiloplevelse. ASUS har også sørget for en høj opdateringshastighed i skærmens berøringspanel på 270 Hz, så telefonen reagerer så hurtigt som muligt under gaming.

Den HDR10+-certificerede skærm har en opløsning på 2.340 x 1.080 pixels (Full HD+) og en maksimal lysstyrke på 650 nits, hvilket skulle være lysstærkt nok til langt de fleste.

Med ASUS ROG Phone 3 får du altså en skærmkvalitet i topklasse, som bør give de bedste betingelser for en god gamingoplevelse. Det kræver selvfølgelig meget mere end bare end god skærm, men det har ASUS også sørget for.

Læs også: ASUS Zephyrus Duo 15: gaming-bærbar med dobbeltskærm

Kraftig Snapdragon 865 Plus-chipset

En af de andre vigtige komponenter i en gamingmobil er chipsettet, og her har ASUS fundet et chipset frem fra øverste hylde i form af Qualcomms seneste Snapdragon 865 Plus. Chipsettet kommer med en overclocket udgave af den integrerede Adreno 650-grafikchip, som skulle yde 10 % over normalen.

ASUS ROG Phone 3 er også udstyret med op til 512 GB lagerplads af den hurtige UFS 3.1-type og op til 16 GB LPDRR5 RAM, hvilket ifølge producenten gør den nye gamingtelefon til den hurtigste Android-smartphone nogensinde.

“GameCool 3” er navnet på tredje generation af en varmeafleder inde i telefonen, som ikke kun spreder varmen rundt i telefonen, men også leder den ud. Det holder temperaturen på telefonen nede, hvilket sikrer, at processoren kan præstere bedst muligt og i sidste ende give dig en bedre spiloplevelse.

I den store telefon gemmer der sig et tilsvarende stort batteri på hele 6.000 mAh, men det er måske også meget godt, for ROG Phone 3 kan kobles til en masse gamingtilbehør. Mere om det senere.

Læs også: Nubia Red Magic 5G: Vild gamingmobil med 144 Hz skærm og 16 GB RAM

Usynlige ultralydsknapper på rammen

Gaming bliver bare noget bedre, hvis man ikke skal trykke løs på samme lille touchskærm, som man skal kigge på. Derfor er ROG Phone 3, ligesom sin forgænger, udstyret med ultralydsknapper på rammen – det vil sige små områder på rammen, som registrerer berøringer. AirTrigger 3, kalder ASUS de to nye “knapper”, som er placeret på telefonens ene side inde i rammen.

Når du derfor holder telefonen i liggende tilstand og naturligt placerer pegefingrene på den øvre ramme, kan du berøre rammen for at interagere med dine spil – lidt som en klassisk controller.

Ud over at kunne lave almindelige tryk med pegefingrene kan du nu også dele touchknappen i hver side i to, så du har i alt fire forskellige knapper. Det er nu også muligt at lave to forskellige swipe-bevægelser, så alt i alt er mulighederne for gaming med ultralydsknapperne altså forbedret markant.

Læs også: Razer Kishi gaming-controller til Android-enheder er ude

Fyldt med gamingfunktioner

ASUS ROG Phone 10 kører med Android 10 og er blevet tilpasset med ASUS’ eget ROG UI, som har et sort gennemgående tema. Du kan også skifte over til ASUS’ normale Zen UI, som kører på ASUS’ telefoner, der ikke er i ROG-serien.

ASUS har spækket telefonen med et hav af features, der vil begejstre enhver gamer.

Med ASUS’ gamingportal ASUS Armoury Crate har du en central, hvor alle dine spil og muligheder for at tilpasse ROG Phone 3’s ydeevne er samlet. Med Scenario Profiles 3.0 kan du angive specifikke præferencer for touch, skærm, ydeevne, lyd og netværk i hvert enkelt spil.

Game Genie er et panel i venstre side af skærmen, du kan åbne oven på ethvert spil. Her har du lynhurtig adgang til at justere skærmens opdateringshastighed, ændre din telefons lydtilstand, aktivere skærmoptagelse eller livestreaming og meget andet.

Læs også: Lenovo Legion: første gaming-telefon med 144 Hz-skærm

Masser af tilbehør til gaming

Ikke overraskende er ASUS også klar med en masse forskelligt tilbehør.

AeroActive Cooler 3 er en medfølgende køler, som du kan montere på telefonens bagside. Den er sluttet til ROG Phone 3 via porten i venstre side og griber fat om telefonen på modsatte side. AeroActive Cooler 3 skulle angiveligt sænke overfladetemperaturen med 4 grader takket være den lille blæser, som køler telefonen lidt ned.

ROG Kunai 3 Gamepad er et valgfrit stykke tilbehør, som består af fire modulære dele. Det inkluderer bl.a.  to Nintendo Switch-lignende controllere, du kan montere på telefonen, og så kan du også samle delene til noget, der minder om en mere traditionel controller, hvis du ser indholdet på en ekstern skærm.

ROG Gaming Clip er en telefonholder, som du kan montere på en Xbox-, PlayStation 4- eller Google Stadia-controller, så du kan spille med controlleren og have telefonen holdt fast på direkte på selv samme controlleren.

ROG TwinView Dock 3 er magen til den eksisterende TwinView Dock, men har nu en AMOLED-skærm, der også understøtter 144 Hz ligesom ROG Phone 3. Produktet er en så at sige en slags telefonholder med sin egen ekstra skærm, så du har to skærme oven for hinanden at spille på. Derudover kan du montere controller-delene fra ROG Kunai 3 Gamepad for at omdanne den til en fuldblods-controller med ekstra skærm.

Du kan også tilkøbe Mobile Desktop Dock, som giver telefonen direkte adgang til følgende indgange og udgange: Mikrofon, 3,5 mm. jack, HDMI ud, DisplayPort, LAN, 4x USB-A, USB-C (til opladning), DisplayPort-input, MikroUSB og SD-kort.

Med Professional Dock kan du nøjes med at omdanne USB-C til HDMI, 2x USB-A, endnu en USB-C og LAN.

Læs også: PlayStation 5: Alt du skal vide om Sonys spillekonsol

Tredobbelt bagkamera

Selv om ASUS ROG Phone 3 ikke har kameraet som dets fokusområde, er den alligevel udstyret med tre sensorer bagpå og én foran.

ROG Phone 3 gør brug af Sonys IMX686-sensor på 64 megapixel som den primære sensor. Det er samme sensor, som findes i bl.a. Nubia Red Magic 5G og en lang række andre modeller fra Xiaomi, Huawei, Meizu.

Sensorens pixels har en naturlig størrelse på 0,8 mikrometer (1,6 mikrometer ved Quad Bayer-teknik), en blænde på f/1,8. Sensoren er også i stand til at optage op til 8K-videoor med 30 billeder i sekundet.

Dertil er ROG Phone 3 også udstyret med en 13 megapixel ultravidvinkelsensor med et 125 graders synsfelt og en blænde på f/2,4. Dertil finder du også en 5 megapixel makrosensor med en f/2,0 blænde.

Foran er der et selfiekamera med en opløsning på 24 megapixel og en blænde på f/2.0.

Læs også: Rygte: Microsoft vil annoncere billig Xbox Series S i august

ASUS ROG Phone 3: Pris og tilgængelighed i Danmark

ASUS ROG Phone 3 kan forudbestilles i dag, 22. juli, direkte fra ASUS’ egen webshop eller hos Elgiganten og Power.

ASUS forventer, at den første forsendelse af ROG Phone 3 lander i Danmark i uge 33, hvilket vil sige et sted mellem den 10. og 16. august. Priserne på ASUS ROG Phone 3 i Danmark er:

  • 8 GB RAM og 256 GB lager (Strix Edition): 6.799 kroner
  • 12 GB RAM og 512 GB lagerplads: 7.999 kroner
  • 16 GB RAM og 512: 8.499 kroner

Du kan finde aktuelle priser på Asus Rog Phone 3 her.

Priserne på på tilbehørsprodukterne er som følger:

  • Desktop Dock 3: 1.099 kroner
  • Glass Screen Protector: 129 kroner
  • Kunai Gamepad 3: 999 kroner
  • Neon Aero Case: 159 kroner
  • Lighting Armor case: 389 kroner
  • ROG Clip: 229 kroner
  • TwinView Dock 3: 1,999 kroner

Læs også: Apple måske på vej med en spillekonsol

ASUS ROG Phone 3: Specifikationer

ASUS ROG Phone 3 ASUS ROG Phone 3 Strix Edition
Dimensioner og vægt

171 x 78 x 9.85 millimeter
240 gram

Skærm 6,59″ AMOLED med 144 Hz opdateringshastighed og 270 Hz berøringshastighed

2.340 x 1.080 pixels (19,5:9-format)

HDR10+-certificeret, 650 nits maks. lysstyrke, 113 % af DCI-P3-farveprofilen og Gorilla Glass 6

Kameraer 64 megapixel Sony IMX686 primær sensor, 0,8 µm naturlig pixelstørrelse (1,6 µm ved Quad Bayer-teknik), f/1,8 blænde, PDAF og LED-blitz, op til 8K-videooptagelse med 30 fps

13 megapixel med 125 graders ultravidvinkel, f/2,4 blænde

5 megapixel makrosensor, f/2,0 blænde

24 megapixel selfiekamera, 0,9 µm pixelstørrelse, f/2,0 blænde

Chipset Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G (3,1 GHz)

Adreno 650-grafikchip

Qualcomm Snapdragon 865+ 5G (2,84 GHz)

Adreno 650-grafikchip

RAM og lager LPDDR5-RAM og UFS 3.1-lagerplads

12 GB RAM og 128 GB lager 12 GB RAM og 256 GB lager
12 GB RAM og 512 GB lager
16 GB RAM og 512 GB lager

LPDDR5-RAM og UFS 3.1-lagerplads

8 GB RAM og 128 GB lager

8 GB RAM og 256 GB lager

Batteri 6.000 mAh
Hurtigopladning på op til 30 watt med Quick Charge 4.0 eller Power Delivery 3.0
Forbindelser WLAN 802.11a/b/g/n/ac/ax (2,4 & 5 GHz), Wi-Fi 6
2×2 MIMO, Bluetooth 5.1, Wi-Fi Direct-understøttelse
Netværk 5G: Bånd n41, n77, n78 og n79
FDD-LTE: Bånd 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20 og 28
TD-LTE: Bånd 34, 38, 39, 40 og 41
WCDMA: Bånd 1, 2, 3, 4, 5 og 8
EDGE/GPRS/GSM: 850, 900, 1800 og 1900 MHz
Sensorer Accelerator, E-kompass, nærhedssensor, Hall-sensor, lyssensor, fingeraftrykslæser i skærmen, gyroskop, ultralyssensorer til AirTrigger 3
Software Android 10 med ROG UI
SIM-kort 5G, 4G, 3G eller 2G via Nano SIM-kort i både slot 1 og slot 2
Porte Port i siden: 48 pin custom/USB 3.1 gen 2 Type C-port
Port i bunden: Type C-port via USB 2.0
Andet Dobbelt fronthøjtalere GameFX & Dirac HD Sound
Pris 12 GB RAM og 512 GB lagerplads: 7.999 kroner
16 GB RAM og 512: 8.499 kroner
8 GB RAM og 256 GB lager: 6.799 kroner

 

Sidste nye om temaet

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen holdt fast i sin interesse i tematikken. 17/7/2020 havde vi dette at sige med et indlæg omkring Billeder af ASUS og Lenovos gamingmobiler lækket – Følg den videre histore her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..