Dansk spilsensation runder 4 milliarder downloads

Mobilspillet Subway Surfers bliver bare ved og ved med at sole sig i succes - nu er spillet downloadet over 4 milliarder gange.

Dansk spilsensation runder 4 milliarder downloads

Spillet Subway Surfers til mobiltelefoner rundede 10 år på markedet sidste år, men succesen vil tilsyneladende ingen ende tage for det danske spil.

I 2020 var spillet hentet ned over 3 milliarder gange og nu har spillet så rundet en ny milepæl, nemlig 4 milliarder downloads. Spillet var det mest downloadede i 2022 til mobiltelefoner.

Se også: De bedste gamer telefoner

Et af mest indflydelsesrige spil til iPhone og Android

Ifølge udvikleren Sybo Games har spillet 20 millioner daglige spillere og 150 millioner månedlige spillere og spillet anses som en af de mest indflydelsesrige spil gennem tiderne  i App Store og Google Play.

I spillet Subway Surfers styrer du en graffitikunstner, der flygter fra politiet langs en metro. Du skal undgå forhindringer som tog, skilte og barrierer ved at hoppe, glide og skifte spor. Du kan også samle mønter, power-ups og andre genstande undervejs for at øge din score og låse op for nye figurer og boards.

Spillet har farverig grafik, højt tempo og foregår forskellige steder rundt om i verden. Det simple, men meget effektive setup gør, at spillet kan spilles umiddelbart af alle aldersgrupper og alle steder, hvor man lige har 5-10 minutter, der skal slås ihjel.

Se også: Fortnite skaber afhængighed hos børn

Solgt for milliardbeløb til kinesisk firma

Ifølge seneste tal fra Sensor Tower genererer Subway Surfers omkring 600.000 dollars i omsætning på verdensplan i App Store og 200.000 dollars på Google Play.

Sybo Games blev i 2022 solgt for et milliardbeløb til det kinesiske spilfirma Miniclip. Prisen er dog ikke offentliggjort.

Mobil.nu kårede i øvrigt Subway Surfers som årets bedste spil i 2012.