Google har betalt millioner til spiludgivere for Stadia-udgaver

Ifølge en rapport har Google betalt millioner af dollars for, at store spiludviklere skulle udvikle versioner af deres spil til spil-streamingtjenesten Stadia.

Google har betalt millioner til spiludgivere for Stadia-udgaver

Det kan blive svært at blive klog på, om Google virkelig vil spil-streamingtjenesten Stadia eller ej. Først åbner de et studie, hvor de vil udvikle elsklusive spiltitler til platformen, for at lukke det ned igen. Dernæst hører man, at de samtidig har betalt millioner af dollars til store spiludviklere for, at udvikle udgaver af deres spil til platformen.

Google kom angiveligt i modvind blandt ansatte i deres eget Stadia-spilstudie, da medarbejderne først blev rost for deres arbejde, for efterfølgende at få en fyreseddel. At der ingen eksklusive titler kommer til Stadia er trist, men i stedet fokuseres der på, at få store spiludviklere til, at udvikle varianter at deres spil til platformen.

Det betyder, at Google har brugt millioner af dollars på, at udviklere som Ubisoft og Take-Two, har bragt store spiltitler til Stadia. Bloomberg har anonyme kilder der fortæller, at Google har brugt “tens of millions of dollars” på netop disse.

Læs også: Test af Epos GTW 270 Hybrid – gaming-lyd på farten

20 millioner dollars for to spil

Rapporten fortæller, at Google skulle have tilbudt Ubisoft, at betale op mod 20 millioner dollars for blot to spil. Godt nok er The Division og Assassin’s Creed store spiltitler, men beløbet er stadig voldsomt.

Derudover skulle også Take-Two være blevet tilbudt et stort millionbeløb, for deres velkendte spilRed Dead Redemption 2 og NBA 2K20. Så i stedet for at fokusere på spiludvikling selv, så skifter Google angiveligt fokus ved, at tilbyde spiludviklere store summer for, a bringe udgaver af spil til Stadia. Men det er angiveligt ikke alt hvad Google har af planer med Stadia.

Læs også: Mere end 100 nye spil kommer til Stadia i 2021

Vil tilbyde teknologi til andre spiludviklere

Når Google bruger millioner på spil til Stadia, så fortæller dette, at tjenesten ikke forsvinder lige foreløbigt. På den anden side, så ved man aldrig helt med Google, om tidligere har lukket massevis af nye tjenester ned. Men Google har samtidig andre planer, hvorved de kan tjene penge på Stadia. Angiveligt vil de nemlig tilbyde Stadia-streamingteknologi til andre spiludgivere.

I mellemtiden skal Google nu kæmpe med et sagsanlæg på grund af uopfyldte løfter, der blev givet omkring Stadia og dets spil. Både Google, Bungie og id Software er mål for dette sagsanlæg, som lovede deres spil afviklet i 4K-opløsning, hvilket viste sig ikke at være tilfældet. I stedet blev lavere opløsning opskaleret til 4K. Sagen søger monetære skader, der fuldt ud kompenserer for alle enkeltpersoner for deres køb af en Stadia, samt at Google skal offentliggøre opløsningen og billeder per sekund i spil på Stadia.

Se også: Nyheder om gamingudstyr og spil