PlayStation 5 bekræftet af Sony: lanceres næste år

Sony bekræftede i går, at de til næste år vil være klar med næste generation af deres spillekonsol. Navnet bliver PlayStation 5.

PlayStation 5 bekræftet af Sony: lanceres næste år

Første udgave af PlayStation 4 blev lanceret tilbage i 2013 og Pro-modellen i 2016. Med op til 7 år på bagen må det snart være tid til en ny konsol fra japanske Sony, hvilket de heldigvis er ganske enige i. I går bekræftede Sony lanceringen af en ny spillekonsol i slutningen af 2020. Navnet bliver PlayStation 5.

Læs også: PlayStation 5 er officiel: se de første billeder af konsollen

PlayStation 5 lyder til at blive den oplagte julegave, for den udkommer nemlig i julen næste år. Sammen med afsløringen af navnet og lanceringstidspunktet, så afslørede Sony også nyt om konsollens controller.

Controlleren, vi gætter på får navnet DualShock 5, kommer med en bredere vifte af haptisk feedback. “Adaptive triggers” lader fx spilproducenterne tilpasse vibration og modstand i controllerens R2 og L2 triggere. Spænder man fx en bue i et spil, så vil producenten bedre kunne efterligne denne følelse med “adaptive triggers”.

Wired har fået et eksklusivt kig på controlleren og skriver, at den ligner en DualShock 4, controlleren til PS4, utroligt meget. De spottede dog hurtigt at controlleren havde en USB-C indgang. Men det er også større batteri og bedre lyd i den.

Playstation 5
Et koncept af PlayStation 5. Foto: Letsgodigital

Ray Tracing og SSD til PS5

Sony Interactive Entertainments administrerende direktør Jim Ryan bekræfter overfor Wired, at den kommende spillekonsols grafikkort bliver udstyret med Ray Tracing-teknologi. Konsollen vil bruge standard 100GB Blu-ray discs og få SSD-hardisk. Processoren vil være baseret på AMDs Ryzen-serie og GPU’en på Radeon Navi. Man vil kunne se frem til 3D-lyd, 8K opløsning (4K helt op til 120Hz), bedre strømstyring og bagudkompatibilitet med PS4-spil.

Derudover kommer PS5 med en fuldstændigt opdateret brugergrænseflade, med et større fokus på det sociale. Man vil også kunne gå til en specifik del af et spil fra brugerfladen direkte fra brugerfladen, fx single- eller multiplayer-delen af et spil.

Der er stadig meget vi ikke ved om PlayStation 5, men mon ikke Sony drypvis giver os mere information, nu hvor den officielt er bekræftet.

Læs også: Hvad vi ved om Sonys PS5-superkonsol

Ovenstående konceptbillede af PS5-konsollen er lånt fra LetsGoDigital.