PlayStation 5 kan være i alvorlige problemer

PlayStation 5 kritiseres af udviklere for at være teknisk er underlegen i forhold til Xbox One-series - kan blive forsinket i 6-12 måneder.

PlayStation 5 kan være i alvorlige problemer

Et nyt rygte påstår, at PlayStation 5 kan være i alvorlige problemer. Bag historien er en hel række kilder, der alle fortæller nogenlunde det samme – nemlig at udviklere af spil til den nye konsol er bekymrede for konsollens mangler. Det er både Twitter-brugeren Jeff Rickel og journalister hos Windows Central, Daniel Rubino og Jez Corden, der har hørt udtalelser fra udviklere.

PlayStation 5 møder kritik fra udviklere

Ifølge rygtet føler udviklerne, at Sony har fejlet på nogle punkter, blandt andet fordi de har undervurderet Xbox Series X. Det hedder sig, at PlayStation 5 ikke kan holde sine klokkede hastigheder, hvilket giver store problemer med overophedning.

Overophedningen kan derefter få hardwaren til at bryde sammen. Manglen på kraft skal efter sigende også give problemer med optimeringen. Samtidig skal det ifølge oplysningerne se bedre ud for Xbox Series X. Den siges at være pålidelig, når det kommer til konsollens kræfter, mens PS5 altså ikke er det.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Ændringer kan skubbe lancering 6-12 måneder

Udfordringerne skal have fået Sony til at ændre på designet af konsollen for at eliminere nogle af problemerne. Det betyder, at Sony-konsollen kan komme til at ligne Series X-konsollen, der har et meget praktisk design.

At ændre på designet er dog ikke noget, man bare lige gør, så er det Sonys plan, kan det koste en forsinkelse på seks til tolv måneder. Der tales dog også om, at Sony måske lancerer den konsol, de har udviklet for at kunne sende den på gaden samtidig som Xbox Series X. Dermed kan et nyt design komme på et senere tidspunkt.

Se også: 5 af de bedste spil til PlayStation

Forventet salgsstart op til julen 2020

Planen er indtil videre, at PlayStation 5 skal komme på hylderne op til julehandlen, men meget mere end det ved vi ikke på nuværende tidspunkt. Der er dog en række spil, der allerede er bekræftet til konsollen.

Se også: Nyheder om PlayStation 5

Mere til sagen

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 17/3/2020 havde redaktionen fokus på artiklen; PlayStation 5: I morgen giver Sony indblik i spillekonsollen – Følg den videre udvikling her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..