PlayStation 5 ser ud til at komme i 2 versioner

Når PlayStation 5 lanceres sidst på året, kan det meget vel blive i 2 versioner - standardversionen og en Pro-version, som kommer med et løbende abonnement, der skal gøre konsollen mere attraktiv.

PlayStation 5 ser ud til at komme i 2 versioner

Der er ingen tvivl om, at 2020 kommer til at markere næste skridt i konsolkrigen. Både Microsoft og Sony har været ude og offentliggøre, at deres næste konsoller lanceres op til jul i år. Det betyder i sagens natur også, at vi begynder at se flere og flere rygter om henholdsvis PlayStation 5 og Xbox Series X.

Læs også: Her er PlayStation 5 konsollen – se billeder

Mens Microsoft har løftet sløret for den kommende Xbox Series X, har vi endnu til gode at se, hvordan PlayStation 5 kommer til at tage sig ud. Internettet svømmer i billeder, som giver hver deres bud på, hvordan den næste PlayStation kommer til at se ud. Men nu tyder noget på, at der ikke kun bliver tale om én konsol, men derimod to konsoller i det, der så bliver PlayStation 5-serien.

Læs også: Prisen på PlayStation 5 er ikke fastlagt endnu

Det er på internetforummet, NeoGAF, at en bruger ved navn VFXVeteran mener at vide, at Sony vil lancere to separate modeller. VFXVeteran er markeret som “Industry Professional” – altså en der arbejder indenfor gamingindustrien – hvorfor hans udtalelser bør tages seriøst.

Køb PlayStation 5 på abonnement

Indlægget på NeoGAF stemmer også overens med et interview med Game Informer, hvor Sony i hvert fald ikke afviser, at PlayStation 5 kommer i to versioner. Selvom vi ikke kender navnet på en eventuel ekstra model, går vi ud fra, at der bliver tale om en Pro-model – altså en dyrere og kraftigere model end standardmodellen. Men hvordan vil Sony sælge en PlayStation, der kan komme til at koste langt over 5.000 kroner?

Læs også: Test: 3 gode PlayStation 4-controllere

Svaret er skræmmende simpelt – PlayStation 5 Pro vil kunne købes til en fast månedlig pris, hvor du samtidig kan opgradere, når der kommer en nyere og bedre model. Microsoft er allerede i gang med at rulle deres Xbox All Access-tilbud ud på verdensplan. Hos Microsoft kommer man til at kunne købe den nyeste Xbox for et fast månedligt beløb – og efter et fastlagt antal måneder, kan man bytte sin konsol til en nyere, og på den måde blive ved med at betale. Noget tyder på, at Sony vil gøre det samme med PlayStation 5.

Læs også: Microsoft om Xbox: Sony er ikke vores største konkurrent

Og det kan både være godt og skidt. For hvem ville ikke elske, altid at være sikret den bedste spillekonsol på markedet? Det er bare ikke alle forundt at betale 5, 6 eller 7.000 kroner for en ny PlayStation – Så virker det langt mere overskueligt at betale 200 kroner om måneden. Hvis man så samtidigt får adgang til et digitalt spilbibliotek, hvor de nyeste titler automatisk bliver tilgængelige ved lancering, så kan det sagtens gå hen og blive en rigtig god handel for forbrugeren.