Prisen på PlayStation 5 er ikke fastlagt endnu

Det er allerede nu muligt at forudbestille PlayStation 5 til overdrevne priser. Dog er prisen slet ikke fastsat endnu og Sonys mål er en pris i nærheden af PlayStation 4.

Prisen på PlayStation 5 er ikke fastlagt endnu

Man kan allerede nu forudbestille PlayStation 5 til nogle horrible priser. Flere steder kan den ses til omkring 7.000 kroner, men det er altså en kunstig høj pris, som er langt fra hvad prisen reelt bliver på konsollen.

Faktisk har Sony slet ikke fastlagt prisen endnu, blandt andet på grund af mangel på hardware-dele.

Læs også: Playstation 5: Lanceringsdato, pris og salgstart afsløret

Hvad bliver prisen på PlayStation 5?

Det er der faktisk ikke nogen der ved endnu, ingen gang Sony selv. Målet for Sony er at ramme en pris, der er så tæt på PlayStation 4 som muligt. Da PlayStation 4 blev lanceret tilbage i 2013 kostede den omtrent 3.500 kroner, og det er altså Sonys mål for PS5.

Det tyder dog på, at prisen på Playstation 5 kunne blive højere, medmindre Sony er villige til at sælge konsollen med et tab. Som det ser ud nu, så koster hardwaren i en enkelt PS5-konsol i 450 dollars, cirka 3100 kroner. hvilket er betydeligt højere end hardwaren i PS4 inden den blev lanceret. Her var den estimeret til 381 dollars, og den endte med at blive solgt til 399 dollars.

Så skal Sony med PlayStation 5 ramme en pris tæt på PlayStation 4, så tyder det på at blive med et tab. Sonys har tidligere accepteret at sælge konsoller med et tab, men PS4 blev designet til at være rentabel fra starten, efter Sony tabte milliarder på PS3.

Så i stedet skal vi nok forvente en pris der bliver højere end PlayStation 4, men altså slet ikke i nærheden af 7.000 kroner. Et oplagt bud er 3.999 kroner.

Læs også: Test af 3 gode PlayStation 4-controllere

Masser af forbedringer i PlayStation 5

PlayStation 5 kommer med en lang række forbedringer. Her vil SSD-harddisk være standard, men hvor meget lagerplads er endnu uvidst. Den kommer med en næste generations AMDs Ryzen processor og AMD grafikchip, der understøtter Ray Tracing, en ny og mere avanceret DualShock 5-controller, 8K opløsning (4K helt op til 120Hz), bedre strømstyring og bagudkompatibilitet med PS4-spil.

Læs også: PlayStation 5 har mere at byde på end I tror