Razer på vej med håndholdt spillekonsol

En håndholdt spillekonsol fra Razer er blevet lækket. Spillekonsollen udvikles i samarbejde med Qualcomms, som udstyrer den med en Snapdragon G3X-processor.

Razer på vej med håndholdt spillekonsol

Det kunne tyde på, at Qualcomm og Razer er i tæt samarbejde om en ny håndholdt spillekonsol. Billeder af en Razer håndholdt spillekonsol er blevet lækket, sammen med informationer om en Snapdragon G3X-processor.

Steam Deck, Nintendo Switch og andre håndholdte spillekonsoller kunne snart få konkurrence fra Razer. Lækkede billeder og informationer om en Razer håndhold spillekonsol er nemlig netop dukket op på internettet. Der er angiveligt tale om et sæt til udviklere, der skal have mulighed for at tilpasse spil og applikationer til enheden. Spillekonsollen byder på en helt ny Qualcomm processor til håndholdte spillekonsoller, som udviklere også skal tilpasse deres apps til.

Det nye Qualcomm chipset til enheden går under navnet Snapdragon G3X, som er blevet lækket sammen med informationer om Snapdragon 8 Gen 1-chippen til smartphones. Der er endnu ingen detaljer om Snapdragon G3X-chippen.

Læs også: Over to milliarder mennesker spiller mobilspil i 2023

Specifikationer på Razer spillekonsollen

Der er dog andre lækkede specifikationer på denne håndholdte Razer-spillekonsol, som vi kan dykke ned i. Først og fremmest får den et ergonomisk design, der minder om en forvokser Xbox-controller med en stor skærm. Man ved endnu ikke hvor stor skærmen er, men den kommer med 120 Hz-opdateringshastighed og det er en OLED-skærm.

Der er både Wi-Fi 6E og nyeste bluetooth-version (bluetooth 5.2) at finde i enheden, som også er forberedt til Snapdragon Sound. Spillekonsollen har indbygget selfiekamera, 5G, DisplayPort over USB-C og et stort 6.000 mAh batteri. Der bliver også nævnt, at der kommer tilbehør til enheden. Ligesom en almindelig controller til en spillekonsol er der også vibration indbygget i Razer-enheden.

Med indbygget 5G er spillekonsollen oplagt til spilstreaming, og ser også ud til at understøtte Xbox Cloud Gaming og streaming fra en lokal konsol og PC.

Læs også: Xbox Cloud Gaming klar til Xbox Series X/S og Xbox One

Razer spillekonsol
Razer spillekonsol med Snapdragon G3X på vej.

Hvornår kommer den?

Der er i første omgang tale om en enhed udviklet til spil- og appudviklere, som kan tilpasse deres tjenester til den. Det tyder dog på at være et meget færdigt og gennemført produkt, som vi godt kan se lande i butikker. Hvornår? Det er på nuværende tidspunkt umuligt at sige noget om, men lovende ser den ud.

Læs også: Nintendo Switch OLED har fire ugers leveringstid

Efterfølgende om sagen

Meget er sket siden redaktionen skrev artiklen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 1/10/2021 blev sagen bragt videre med nyheden; Bedste spillekonsol 2021 – hvilken skal du vælge? – Historien kan du læse her. Læs også seneste nyt om temaet her..