Qualcomm Snapdragon Sound: Trådløs lyd i hi-fi-kvalitet

Det skal være slut med dårlig lydkvalitet, når du hører musik gennem trådløse øretelefoner, hovedtelefoner og højtalere. Derfor lancerer Qualcomm teknologien Snapdragon Sound.

Qualcomm Snapdragon Sound: Trådløs lyd i hi-fi-kvalitet

Efterhånden som de fleste mobilproducenter har valgt at sløjfe udgangen til hovedtelefonstik, har rigtig mange forbrugere taget trådløse hovedtelefoner, øretelefoner og højtalere i brug.

I mange tilfælde leverer de trådløse løsninger dog ikke samme høje lydkvalitet og korte forsinkelse som de klassiske kablede produkter.

Men det gør chipproducenten Qualcomm nu noget ved. Firmaet har nemlig lanceret en ny løsning kaldet Snapdragon Sound.

Se også: De bedste telefoner til prisen

Hvad er Snapdragon Sound?

Snapdragon Sound består af en række af teknologier inden for lyd og software, som bringer hi-fi-kvalitet til trådløs lyd – altså mellem eksempelvis en smartphone og trådløse øretelefoner, hovedtelefoner og højtalere.

Snapdragon Sound udnytter teknologier i de nyeste Snapdragon SoCs, Bluetooth-chips og lydcodecs såsom Qualcomm aptX Adaptive for at forbedre den trådløse lydkvalitet. Helt konkret vil det være muligt at opnå en lydkvalitet med en bitdybde på 24 bit og en samplingfrekvens på 96 kHz.

Qualcomms nye løsning vil også sikre bedre og klarere stemmer under opkald og en kortere responstid, når man spiller spil. Hvis du har spillet et mobilspil med trådløse øretelefoner, har du formentlig bemærket, at lydeffekter kan være temmelig forsinket i forhold til det, der foregår på skærmen. Den forsinkelse vil blive nedbragt til 89 millisekunder. Til sammenligning har AirPods Pro en responstid på 144 millisekunder, mens første generation AirPods har en responstid på hele 274 millisekunder.

Snapdragon Sound-teknologien skulle også betyde, at den trådløse lyd bliver mindre forstyrret af andre signaler i nærheden.

Læs også: Qualcomm Snapdragon Automotive gør bilen smartere

Får debut i produkter fra Xiaomi og Audio-Technica

Qualcomms komponenter og teknologier bliver i dag brugt i et væld af producenters øretelefoner og høretelefoner, bl.a. fra Bose, Jabra, Sennheiser, Anker og Audio-Technica. Snapdragon Sound vil desværre ikke virke i eksisterende produkter med Qualcomms teknologier.

I stedet vil Snapdragon Sound blive implementeret i kommende produkter, bl.a. fra Xiaomi og Audio-Technica. Smartphones, øretelefoner, høretelefoner og højtalere, som understøtter trådløs hi-fi-kvalitet, vil være til at genkende ’Snapdragon Sound’-logoet på salgsæsken.

Snapdragon Sound-teknologien kommer på det helt rette tidspunkt. Spotify lancerede for to uger siden Spotify HiFi – en ny type abonnement med streaming i tabsfri kvalitet (44,1 kHz/16-bit). Det samme eller lignende tilbyder Deezer, Amazon Music og TIDAL. Sidstnævnte er gået skridtet videre og tilbyder streaming af i såkaldt master-kvalitet.

Læs også: Spotify HiFi: Nyt abonnement i lossless CD-kvalitet

Opdateringer på sagen

Der er sket en del siden vi bragte artiklen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade sagen ligge. 9/3/2021 blev fortællingen ført videre med nyheden om OnePlus’ Fnatic Mode-spilfunktioner skifter navn – Du kan læse den her. Få også seneste nyt om sagen her..