Rygte: Qualcomm arbejder på håndholdt Android-spillekonsol

Qualcomm skulle angiveligt være i gang med at udvikle en Nintendo Switch-lignende håndholdt spillekonsol, udstyret med Android.

Rygte: Qualcomm arbejder på håndholdt Android-spillekonsol

Du kender måske ikke Qualcomm, men der er en stor sandsynlighed for, at noget af deres hardware sidder inde i din mobiltelefon. De er nemlig en af verdens største chipproducenter, som samtidig laver det hurtigste chipset til Android-telefoner, Snapdragon 888. Med en eksploderende interesse for gaming verden rundt, så vil Qualcomm angiveligt også have en bid af kagen. Derfor arbejder de på en håndholdt, Nintendo Switch-lignende spillekonsol, som kører Android.

Skal man tro informationerne, som kommer fra kilder Android Police kender til, så kunne denne enhed lande i butikkerne til næste år. Det velkendte Android-medie skulle have set billeder af enheden, som skulle have aftagelige controllere, hvilket giver associationer til Nintendo Switch.

Læs også: Samsungs 2021 Neo QLED-TV vil være bedst til gaming

Qualcomm spillekonsol med Android

Den rygtede spillekonsol fra Qualcomm vil selvfølgelig være udstyret med producentens egen hardware. Der fortælles derudover, at den vil blive udstyret med Android 12 og have 5G. Skærmen på Nintendo Switch er på 6,2 tommer, hvor Qualcomm-enheden vil have 6,65 tommer, i mindst fuld HD-opløsning.

Og når det kommer til gaming, så skal der selvfølgelig også være et stort batteri. Angiveligt skulle batteriet være på hele 6.000 mAh.

Nu har vi lige haft ASUS ROG Phone 5 til test, som er en smartphone udviklet til Android, hvor man kan tilkøbe controllere. Enheden fra Qualcomm virker ikke meget anderledes. Spillekonsollen skulle få både aftagelige controllere samt en aktiv køling. Når det kommer til spil, så er der selvfølgelig hele det enorme bibliotek på Google Play, hvor man finder store spil som Fortnite, Call of Duty og mange andre.

Læs også: Gaming på mobilen er enormt – slår alle andre platforme

Hvornår kommer den?

Det er et godt spørgsmål. Her er der nemlig uenighed blandt kilderne. Her menes der både, at enheden kun skal anvendes af udviklere og at den kommer i butikkerne allerede til næste år. Denne uenighed kan skyldes, at Qualcomm simpelthen ikke har taget en beslutning omkring det endnu, da det stadig er langt fra færdigt.

Ville du være interesseret i en håndholdt Android-spillekonsol?

Se også: Test af headsets og tilbehør

Det sidste nye i fortællingen

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. Efterfølgende d. 4/3/2020 publicerede vi et indlæg omkring emnet Multiplayer snart klar til Mario Kart TourKlik her for fortsættelsen.. Læs også seneste nyt om emnet her..