Salget af PlayStation 5 falder – PS5 Pro kommer i 2024

PlayStation 5 fra 2020 er på vej ind i sidste del af sin livscyklus, siger Sony, mens salget er faldende. En ny PlayStation 5 Pro ventes derfor at komme sidst på året.

Salget af PlayStation 5 falder – PS5 Pro kommer i 2024

Den nuværende PlayStation 5, som blev annonceret i 2019 og kom til salg i 2020, er ifølge Sonys senior vicepræsident, Naomi Matsuoka, i “den sidste fase af sin livscyklus”.

Det er sød musik i ørerne for de PlayStation-fans, der ser frem til en ny og forbedret PlayStation 5 Pro. Det kan nemlig betyde, at både en PlayStation 5 Pro og længere ude i fremtiden en PlayStation 6 kan komme tidligere end forventet.

Læs også: Mindre PlayStation 5 med nyt design og funktioner lanceret

Salgstallene falder

Sony offentliggjorde i sidste uge sit seneste regnskab for tredje kvartal af selskabets regnskabsår. Her nedjusterede selskabet de forventede salgstal fra regnskabsåret 2023, der slutter 31. marts, med fire millioner eksemplarer. Den japanske techgigant forventer nu at sælge 21 millioner konsoller frem til 31. marts 2024.

Faldet kommer, selvom PlayStation 5 under julehandlen 2023 første gang blev solgt med en reel rabat hos forskellige forhandlere verden over.

Det betyder dog ikke, at det ser skidt ud for PlayStation. Sonys omsætning inden for gaming steg med 16 procent til mere, hvilket svarer til omkring 64,5 milliarder kroner. Der blev også solgt flere PlayStation 5-spillekonsoller generelt sammenlignet med samme kvartal året inden – nemlig 8,2 millioner mod 6,3 millioner året inden.

Læs også: PlayStation Portal er en bærbar PlayStation 5 i lommeformat

PlayStation 5 Pro kan booste salgstallene

Det er ikke unaturligt, at salgstallene begynder at dale efter de første år, hvor det var meget svært at få fingrene i en PlayStation 5 til vejledende udsalgspris, og hvor det i løbet af det seneste års tid har været nemt at finde spillekonsol på butikshylderne.

En PlayStation 5 Pro med forbedret hardware vil formentlig være det, der skal til for at få gang i salgstallene igen. Allerede nu florerer der mange rygter om den opgraderede PlayStation 5 Pro. Blandt andet forlyder det, at den vil blive lanceret i løbet af 2024 – generelt peger rygterne på sidst på efteråret eller vinter.

Kigger vi på tidlinjen for PlayStation 4, vil det passe meget godt med en ny PlayStation 5 Pro sidst i 2024. Den første PlayStation 4 kom i november 2013, mens PlayStation 4 Pro kom i november 2016 – altså tre år senere.

Der er blevet lækket følgende specifikationer på PlayStation 5 Pro:

Specifikation PS5 (standard) PS5 Pro
CPU 3,5 GHz AMD Ryzen Zen 2 (8 kerner) 4,0 GHz AMD Ryzen Zen 2 (8 kerner)
GPU AMD Radeon RDNA 2-baseret grafik (36 compute units) AMD Radeon RDNA-3 baseret grafik (60 compute units)
RAM 16 GB GDDR6 16 GB GDDR6

Læs også: Sony Pictures Core giver gratis Sony-film til PlayStation-abonnenter