Sony PlayStation VR2 headset og VR2 Sense håndkontroller

Sony PlayStation har løftet sløret for flere nyheder om VR2 headset og VR2 Sense håndkontroller - der bliver tale om en totaloplevelse for sanserne.

Sony PlayStation VR2 headset og VR2 Sense håndkontroller

Ved årets CES-event brugte Sony lidt tid på at tale om deres kommende VR-headset, der går under navnet PlayStation VR2. Det kommer til at fungere sammen med PlayStation 5 og de helt nye PS VR2 Sense håndkontroller.

Desværre er der endnu kun billeder af håndkontrollerne, da Sony ikke har afsløret nogen detaljer om headsettet.

4K HDR OLED-displays med 120 Hz

Blandt de vigtigste specifikationer har Sony bekræftet, at der bliver tale om 4K HDR OLED-displays med 110 FoV, 90 eller 120 Hz i refresh rate og en opløsning på 2.000 x 2.040 pixel per display.

Headsettet får også en del nye sensorer, der skal tracke øjne, 3D audio og en opsætning af kameraer, så det ikke er nødvendigt med separate kameraer eller sensorer.

Tracker brugernes øjne

Med eye tracking registrerer PS VR2 dine øjenbevægelser, så et enkelt blik i en bestemt retning kan skabe et ekstra input til spilkarakteren.

Dette giver spillerne mulighed for at interagere mere intuitivt på nye og virkelighedstro måder, hvilket giver mulighed for en øget følelsesmæssig reaktion og et forbedret udtryk, der giver et nyt niveau af realisme i spil.

De adaptive triggere og den haptiske feedback i VR2 Sense håndkontrollerne skal også hjælpe til med den opgave.

Se også: De bedste spil til PlayStation 5 i 2022

Kan mærke vibrationer og suset fra genstande tæt på hovedet

Headset-feedback er en ny sensorisk funktion, der forstærker fornemmelserne af spillets handlinger i spillet fra spilleren. Det skabes af en enkelt indbygget motor med vibrationer, der tilføjer et intelligent taktile element, der bringer spillerne tættere på spiloplevelsen.

Spillerne kan for eksempel mærke en figurs forhøjede puls i spændte øjeblikke, suset fra genstande, der passerer tæt på figurens hoved, eller skubbet fra et køretøj, når figuren kører fremad.

Derudover gør PS5’s Tempest 3D AudioTech lydene i spillerens omgivelser levende, hvilket bidrager til dette nye niveau af fordybelse.

Se også: Priser på Playstation