Stadig umulig at købe: Sony har solgt 7,8 millioner PS5-konsoller

Playstation 5 har været på markedet mere end et halvt år, men er stadig umulig at købe i butikkerne. Sony har solgt 7,8 millioner styk af den.

Stadig umulig at købe: Sony har solgt 7,8 millioner PS5-konsoller

Selvom PlayStation 5 efterhånden har mange måneder på bagen, så er den stadig tæt på umulig at opdrive. Det blev tidligere rygtet, at manglen på PS5-konsollen ville fortsætte resten af året, og noget kunne tyde på, at det bliver en realitet. Siden lanceringen af PS5 har Sony solgt i alt 7,8 millioner konsoller og produktionen er faldende.

Sony har netop publiceret deres seneste indtjeningsrapport, som giver os et indblik i salget af PlayStation 5 samt virksomhedens andre produkter. Her oplyses det af virksomheden, at de siden lanceringen kun har solt 7,8 millioner styk PS5. De første tre måneder blev der solgt 4,5 millioner styk og de efterfølgende tre måneder 3,3 millioner. Og det er ikke fordi der ikke er et marked for den, problemet er produktionskapaciteten.

Man kan undre sig over, at produktionen af konsollen af nedadgående, men der er en god forklaring. Inden lanceringen af konsollen har Sony haft mulighed for at opbygge et større lager, som blev revet af hylderne (faktisk nåede den aldrig ud på butikkernes hylder). Lige nu bliver der produceret alle de konsoller Sony kan, men der er lang vej endnu. Så er du på markedet efter en PS5, så skal du fortsat væbne dig med tålmodighed.

Læs også: Første store opdatering er klar til PlayStation 5

Flere abonnementer på PlayStation Plus

Indtjeningsrapporten giver også et indtryk af, hvordan det går med PlayStation Plus og den gode gamle PS4-konsol, som man i det mindste stadig kan købe.

PlayStation Plus har nu 47,6 millioner abonnenter, hvilket svarer til en stigning på 14,7 procent, sammenlignet med sidste år. Og der bliver også stadig solgt PS4-konsoller, som nu har bringer det samlede antal solgte helt op på 115,9 millioner konsoller. Salget er dog nedadgående for den aldrende konsol, som falder 28,6 procent i forhold til sidste år. Der er helt sikkert mange der afventer de nye konsoller, eller måske også overvejer de nye Xbox-konsoller, som har imponeret den seneste tid med 120 Hz-opdateringer til flere ældre spil. Noget som angiveligt på PS5 er en langt sværere proces, men på Xbox’en kræver en simpel patch.

Tallene for 4. kvartal bringer den samlede PlayStation-forretning til et samlet driftsresultat på 342,2 milliarder Yen (3,14 milliarder dollars) for regnskabsåret, hvilket er en rekord for Sony.

Se også: Test af headsets, tilbehør og gadgets