PlayStation 5 mangel kan fortsætte resten af året

På trods af at vi nærmer os tre måneder siden PlayStation 5 blev lanceret, så er den tæt på umulig at få fat i - Og den mangel kan fortsætte resten af året.

PlayStation 5 mangel kan fortsætte resten af året

Den 16. september 2020 fik vi endelig en lanceringsdato og en pris for Sony næste generations spillekonsol, PlayStation 5. Det er over fire måneder siden og PlayStation 5 er stadig umulige at opdrive, og den mangel kan desværre fortsætte resten af året.

Den officielle lanceringsdato blev meldt ud til at være den 19. november 2020, hvor enormt mange mennesker sad klar ved computeren. Modsat tidligere lanceringer, så foregik denne nemlig udelukkende over internettet. Desværre skete der det uheldige, at Sony langtfra havde nok konsoller klar. Det var forventeligt, hvorfor mange måtte vente til senere. Senere kom og der var stadig ingen konsoller at få – til en få meget heldige. Nu runder vi tre måneder efter lanceringsdatoen og der er stadig ingen PlayStation 5-konsoller i butikkerne. Der har været forudbestillinger flere gange, som er blevet udsolgt inden man kunne sige “PS5”. Og skal man tro rygterne, så fortsætter dette resten af 2021.

Læs også: De 10 mest ventede spil til PlayStation 5 i 2021

Der vil mangle PS5-konsoller hele 2021

Er du ikke blandt de heldige, som har fået fingrene i en PlayStation 5, så kan du komme til at vente længe endnu. Der vil dog løbende komme enkelte enheder på lager, hvor små mængder PS5 kan forudbestilles. Men vi skal ikke forvente, at alle og enhver kan købe en PS5 i år.

Det skyldes åbenbart manglen på semiconductors i produktionen af PlayStation 5, der vil være mangel på resten af året. Sony har historisk set haft problemer med at møde efterspørgslen på spillekonsoller efter lanceringen, men denne slår alligevel rekorder.

Ifølge Sonys årsrapport for 2020 blev der solgt 4,5 millioner PS5 i 2020. Et tal som kunne have været meget højere, hvis Sony havde haft flere konsoller rulle gennem samlebåndet.

Sony har tidligere meldt ud, at de regner med at sælge omkring 18 millioner PlayStation 5 i 2021. Vi må se om de kan leve op til det.

Venter du på at kunne købe en PS5?

Se også: Nyheder om spillekonsoller

Seneste nyt

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 3/2/2021 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med nyheden Sony har solgt 4,5 millioner PlayStation 5 konsoller i 2020 – Du finder den her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..