Udvikler af Call of Duty: Mobile tjente 10 mia. dollars i 2020

Udvikleren bag Call of Duty: Mobile og flere andre populære mobilspil tjente 10 milliarder dollars i 2020, hvilket gør dem til verdens største udvikler.

Udvikler af Call of Duty: Mobile tjente 10 mia. dollars i 2020

Du har sikkert ikke hørt om TiMi Studios? TiMi Studios er ejet af Tencent og står bag udviklingen af blandt andet Call of Duty: Mobile. Med en indtjening på svimlende 10 milliarder dollars i 2020, så indtager de nu pladsen som den største udvikler af sin slags, ifølge en rapport fra Reuters.

Godt nok blev denne rapport udgivet den 1. april, men den er altså god nok. Det er ingen hemmelighed, at der er mange penge i mobilspil, og alligevel kan et så stort beløb overraske. Det er kun Call of Duty: Mobile TiMi Studios står bag, men også spil som Honor of Kings og flere andre populære titler. Da COD: Mobile blev udgivet tilbage i oktober 2019 samlede det mere end 100 millioner downloads på verdensplan i sin første uges tilgængelighed.

Læs også: Gaming på mobilen er enormt – slår alle andre platforme

Store nye spil på vej

Selvom deres succes er stor, så tager TiMi Studios og deres ejer Tencent ikke en slapper i 2021, tværtimod. Der er nemlig store nye spiloplevelser på vej, blandt andet et “Ready Player One”-inspireret spil, som skal være noget ala Fortnite og Roblox. Et helt nyt studie til TiMi Studios er ved at blive bygget i Los Angeles, så der er godt fart på.

Tencent ejer også Riot Games, som står bag League of Legends. I 2012 købte de også 40 procent andel i Epic Games, hvilket skulle blive en god beslutning. Efter lanceringen af Fortnite blev den andel pludselig meget mere værd.

Tencent er også ejer af studiet Lightspeed & Quantum, der står bag PUBG: Mobile. Dette spil har også været et smash hit og krydsede mere end 1 milliard downloads på verdensplan.

Så det ser ud til at blive et godt år for TiMi Studios og Tencent, og alligevel bliver de 10 milliarder dollars nok svære at slå.

Læs også: Test af Call of Duty Mobile – Konsolspil nærmer sig mobilen