Google: Android ikke optimal til tablets

Google melder ud, at Android er det foretrukne styresystem til tablets.

Google: Android ikke optimal til tablets

Ifølge Google bossen Hugo Barra, er det populære Android system slet ikke gearet til at køre på små minicomputere, eller tablets, i fremtiden, skriver Techradar.com.

Selvom både Samsungs Galaxy Tab og Toshiba Folio 100 kører på det, så siger Google altså nu, at Froyo (også kendt som Android 2.2) ikke bliver den fremtidige platform for iPad-rivaler.

Grunden til at Galaxy Tab fungerer med Android er, at enheden har samme forbindelser til Android Market, som Samsungs smartphone Galaxay S. En ny tablet, der kun er en tablet, kan få problemer med at snakke med Android Market, der ikke kan samarbejde med enheder, der ikke kan afvikle programmerne korrekt.

Android Market dur ikke til tablets

Hugo Barra forklarer til Techradar.com, at Froyo ikke er optimeret til brug på tablets.

– ”Vi vil sikre, at brugeroplevelsen bliver optimal,” siger Hugo Barra, der er Googles chef for mobile produkter.

Kommende versioner af Android, som Honeycomb og Gingerbread, vil derfor formentlig i højere grad være forberedt til tablets.

Der spekulerets selvfølgelig også i, om Google har planer om et styresystem, der udelukkende er til tablets. Et styresystem designet til at vippe Apples iPad af tablet-pinden.

Seneste tilføjelse i sagen

Tematikken er stadig aktuel. mobilsiden fortsatte historien. 24/8/2010 fortsatte vi fortællingen med nyheden; HP tablet med webOS kommer tidligt i 2011 – Historien bringes videre her. Du kan læse absolut seneste nyt her.