Google Assistent virker nu med Siri

En ny opdatering til Google Assistent gør, at man nu kan tilgå Google Assistent via Siri.

Google Assistent virker nu med Siri

Apple har deres eget meget velfungerende, men også meget lukkede, økosystem. De fleste iPhone-ejere vil nok mene, at Siri fungerer langt bedre end Google Assistent, og de har muligvis ret.

Se også: Video: Siri eller Google Assistent – hvilken er bedst?

En stor del af grunden skal måske findes i Apples brugerflade, hvor alle enheder interagerer intuitivt med hinanden, og Apples programmer indenfor navigation og medier bare fungerer uden de store problemer.

Siri Google
Nu kan du tilføje Google Assistent til Siri.

Alligevel forsøger Google at mase sig ind i iOS, med sine hjælpeværktøjer som for eksempel Google Assistent. En nylig opdatering til netop Google Assistent forsøger nu at gøre det lettere, at bruge Assistenten på sin iOS-enhed, fremfor Siri. Den senseste opdatering understøtter Apples genvejsapp, som tillader en at programmere en række opgaver til at blive udført via stemmekommandoer. For eksempel kan man, ved at sige “Godnat”, få Siri til at sætte telefonen i “Forstyr ikke”-tilstand og slå det såkaldte blålys-filter til.

Læs også: Google Assistent – Et kort overblik

Fremover kan man også programmere Siri til at åbne Google Assistent ved hjælp af lignende kommandoer. Man kan for eksempel angive “Hej Google” som en genvej til Google Assistent. Åbner man Google Assistent på den måde, vil den være klar til at lytte efter næste kommando med det samme. Kort fortalt kan du nu sige “Hej Siri Hej Google” for at åbne Google Assistent på din iPhone, og på den måde undgå genvejstaster på din startskærm. Simpelt, smart og elegant… Eller?

Sidste tilføjelse til historien

Artiklen krævede en opfølgning. mobilsiden kunne ikke lade være. 16/11/2018 publicerede vi et indlæg omkring emnet Sårbarheder fundet i flere telefoner på tværs af producenter – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Se de seneste nyheder om emnet her.