Google klar med nye Nest sikkerhedskameraer til hjemmet

Nest Cam, Doorbell og Cam with floodlight er nye overvågningskameraer til hjemmet. Se priser og tilgængelighed.

Google klar med nye Nest sikkerhedskameraer til hjemmet

Google kommer med fire nye Nest-kameraer i løbet af efteråret herhjemme i Danmark. Kameraerne kan spotte både dyr og mennesker og sender kun notifikationer ved væsentlige hændelser.

Videoovervågning, dørklokke og oversvømmelse

Der er tale om tre batteridrevne kameraer i form af Nest Cam, Doorbell og Cam with floodlight samt den kablede Cam.

Nest Cam, Doorbell og Cam with floodlight

De nye kameraer er trænet med 40 millioner billeder, hvilket gør kameraerne i stand til at genkende bestemte objekter og sende notifikationer til ejerens telefon eller tablet, når det er nødvendigt.

Kameraerne kan sættes op i zoner, hvor udvalgte hændelser udløser en alarm. Det kan være alarmer i tilfælde af, at mennesker, dyr eller køretøjer dukker op i kameraets synsfelt. Den nye Doorbell kan også fortælle, når du modtager en pakke.

Både Cam og Doorbell fungerer som standard og uden abonnement. Det er muligt at se de seneste tre timers optagelser på enten mobile enheder eller for eksempel Nest Hub. Videoarkivet kan også udvides med et Nest Aware-abonnement, som giver adgang til enten 30 eller 60 dages historik.

Ryger internetforbindelsen kan samtlige nye modeller gemme én times optagelser lokalt. Det svarer cirka til en uges aktivitet oplyser Google.

Se også: Test af overvågningskameraer

Kan gemme video – også når de er offline

Derudover kan de tre batteridrevne kameraer, Nest Doorbell, Cam og Cam with floodlight, også gemme deres optagelser i tilfælde af strømsvigt. Når enhederne igen har forbindelse, bliver optagelserne overført til skyen.

Cam og Doorbell byder langt hen ad vejen på mange af de samme funktioner, men rent teknisk adskiller de sig. Nest Cam har et 2 MP-kamera med et synsfelt på 130 grader og kan optage i Full HD-opløsning med op til 30 FPS.

Doorbell har til sammenligning en 1,3 MP-sensor, et synsfelt på 145 grader og kan optage med opløsning på 960 x 1280 pixels med op til 30 FPS. Det svarer til HD-opløsning.

Begge kameraer kan desuden optage i mørke. Nest Doorbell kan fange objekter på op til tre meters afstand, mens Nest Cam kan optage med helt op til 6,1 meters afstand.

Se også: Billige overvågningskameraer

Priser og tilgængelighed på nye Nest kameraer

Nest Cam (batteri) kommer på markedet den 24. august og koster 1.599 kroner. Doorbell kommer også på markedet den 24. august og koster 1.499 kroner.

Cam with floodlight kommer på markedet til september – ingen specifik dato er klar endnu – og koster 2.399 kroner. Endelig har vi Cam (kablet), der kommer på markedet senere i år og koster 799 kroner.

Se også: Nyheder om overvågningskameraer