Brug Speedtest til at måle om dit netværk er godt til videostreaming

Nu kan Android-brugere også benytte Speedtest til at se, om ens internetforbindelse egner sig godt til streaming af video.

Brug Speedtest til at måle om dit netværk er godt til videostreaming

Tilbage i februar i år introducerede Ookla en ny funktion til Speedtest. Speedtest har man gennem mange år kunnet teste hastigheden på ens netværk og i februar kom de så med funktion til også at få vist, hvor godt ens netværk er til at streame video. Den gang fungerede det kun på iOS-enheder, men nu er funktionen også blevet klar til Android.

Er dit bredbånd godt nok til videostreaming

Med denne funktion man kan måle, hvor god streaming-kvalitet man kan forvente af sit netværk til video. Man får vist loadtid og buffertid ved forskellige opløsninger.

Man kan for eksempel se, hvilken maksimum-opløsning man kan benytte sig af. Årsagen til, at det er interessant med en sådan videofunktion i Speedtest er, at internetudbydere ofte prioriterer videotrafik anderledes end almindelig internettrafik. Ved blot at lave en måling af netværkets hastighed får man ikke et retvisende billede af, hvordan videostreamingen opleves.

Se også: Billig internet

Se om streamingtjenester har problemer

Hvis du ikke kan streame video, selvom netværket rent faktisk burde kunne gøre det, så vil appen linke til Downdetector, hvor man så kan se, om den pågældende tjeneste har problemer.

Se også: Nyheder om internet