Canada overvåger os via WiFi

Det er ikke kun NSA og England, der overvåger vores smartphones ulovligt, men også Canada

Canada overvåger os via WiFi

Vi kender det vist alle sammen. Vi skal ud og rejse og efter at være landet skal man lige se om ikke lufthavnen har gratis WiFi, så man kan tjekke e-mails på mobilen. Men det kan være, at man bør minimere sit WiFi brug i lufthavne, i hvert fald i Canada.

For ligesom med USAs overvågningstjeneste, NSA, viser dokumenter fra Edward Snowden, at Canadas nationale sikkerhedstjeneste ”Communications Security Establishment Canada” (CSES) overvåger brugere af WiFi i canadiske lufthavne.

Canada er således seneste skud på stammen af lande der overvåger borgere og udlændinge på ulovlig vis og giver oplysningerne videre til NSA. Hvad CSES og NSA kan bruge de indsamlede data til er uvist, for dokumenterne viser ikke nogen klar systematik andet end at CSEC har registreret meta-data over brugerne. Data blev indsamlet over en 2 ugers periode og CSES siger selv at det blot var en test. Snowdens dokumenter bekræfter, at det var en test, men viser også, at testen var en forløber til et reelt projekt.

Hvad CSES vil bruge meta-dataerne til, og hvor meget NSA i fremtiden ville få at vide er uvist, men eksemplet her viser, at overvågning af borgere er almindeligt selv i demokratier.

Er du bange for, hvad den danske stat og udenlandske lande ved om dig, din telefon og mobiladfærd?