Fascinerende 3D-kort over undervandskabler der binder verden sammen

En verden af information strømmer gennem kilometervis af kabler, der ligger på havets bund. Se kort, der viser, hvor de ligger.

Fascinerende 3D-kort over undervandskabler der binder verden sammen

Hele vores jordklode er viklet ind i kabler. Under havets overflade ligger der hundredvis af fiberoptiske kabler, der kobler verden sammen i et sammenkoblet net af information. Et kort over alle de kabler verden over er et betagende og fascinerende syn.

Kort med overblik til 1,3 millioner kilometer fiberoptiske kablet

Kortet er skabt af Tyler Morgan-Wall ved hjælp af et enkelt script og GeoJSON, der er et open source format til at visualisere geografiske detaljer. Dataet kommer fra Submarine Cable Map, en webside drevet af selskabet TeleGeography, der arbejder med geografisk data.

Ifølge TeleGeography har verden 426 aktive undervandskabler. De fleste har en diameter på størrelse med en almindelige haveslange og er fyldt med tråde på tykkelse med et hårstrå.

Kablerne ligger på havets bund og skal tilsammen være knap 1,3 millioner kilometer lange.

Se også: Billig bredbånd

Enkelte kabler er 16.000 kilometer lange

Visse er meget korte og sammenfører øer relativt få kilometer fra hinanden, som mellem Irland og England, mens andre er utroligt lange, som det, der forbinder Asien med USA.

Det er over 16.000 kilometer. Af og til går kablerne i stykker og skal repareres og der lægges også hele tiden nye kabler ned på havets bund.


Se også: Nyheder om fiber

Opfølgning på historien

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. Efterfølgende d. 10/9/2021 bragte vi en ny vinkel på Norlys kan smide bombe i hovedet på TDC – Den videre historie om temaet finder du her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..