Ekspert: Boost af iCloud-lagerplads er som at tisse i bukserne

Apple vil fremover give kunderne et midlertidligt lagerplads boost til iCloud med en ny enhed. Det bekymrer techekspert Steen Jørgensen.

Ekspert: Boost af iCloud-lagerplads er som at tisse i bukserne

Når man fremover logger ind en ny iPhone, iPad eller en anden enhed fra Apple, så giver de et midlertidigt boost på deres lager i skyen, kaldet iCloud, så man hvorved man er sikker på, at få al data med over. I kombination med, at de samtidig holder de fast i deres 5GB gratis lagerplads, så kan mange blive fanget i et større iCloud-abonnement, mener techekspert.

Apple har netop sluppet en hel masse ny hardware og software løs, efter deres event den 14. september. iPhone 13– og iPhone 13 Pro-serien så dagens lys sammen med Watch Series 7 samt et par nye iPads. Sammen med disse kom en masse ny software til disse enheder – til iPhone kom iOS 15, til iPad kom iPadOS 15 og til uret kom WatchOS 8. Med disse lanceringer annoncerede Apple ændringer til vilkårene i deres iCloud-tjeneste, som er et lager i skyen. Fremover giver de en midlertidig udvidelse af lagerpladsen i iCloud.

Se også: De bedste iPhone til prisen

Ubegrænset iCloud-lagerplads i tre uger

Alt man gemmer på iPhonen overføres automatisk til iCloud (billeder, video, beskeder, kalender og meget mere), hvorved man altid har en backup af indholdet. Mister man sin iPhone eller skal man købe en ny, så kan man let få flyttet alle data til den nye enhed. Apple har længe holdt fast i deres 5GB lagerplads, selvom andre tjenester tilbyder langt mere gratis plads. Skal man have mere lagerplads på iCloud, så skal man tegne et abonnement. Og som de fleste nok ved, så rækker 5GB i dag ikke langt, når der skal foretages backup af data på vores smartphones.

I stedet for at tilbyde mere gratis lagerplads, så tilbyder Apple nu stedet tre ugers ubegrænset lagerplads. På den måde er man altid sikker på, at man altid kan få alle data flyttet med over. Når de tre uger er gået, skal man enten tegne et abonnement på den ekstra lagerplads man bruger eller slette indhold, så man ikke overskrider de 5GB.

Se også: Her er priserne på iPhone 13

Kan blive fanget i iCloud-abonnement

Og disse nye vilkår fra Apple bekymrer techekspert Steen Jørgensen:

“Det er naturligvis fint, at Apple sikrer deres kunder, at de kan få overført al indhold fra deres gamle enhed, når de skifter til en ny. Som forbruger det dog som at tisse i bukserne en kold vinterdag, når de blot tilbyder tre uger med fri lagerplads, mens Apple samtidig bare kan sidde og vente på, at brugerne bliver presset til at opgradere og betale for den ekstra plads, som de får brug for efter kort tid. Det er efterhånden mange år siden, at Apple introducerede 5 GB gratis lagerplads og de bør naturligvis tilbyde mere i dag. Mange har ikke bare én enhed, men både en iPhone, iPad og Mac og så forslår 5 GB lagerplads som en skrædder i helvede. Brugerne skal selvfølgelig betale for ekstra lagerplads, da det er en omkostning, men 5 GB lagerplads i dag er praktisk talt til ingen verdens nytte”, siger Steen Jørgensen.

Se også: Den bedste iPhone på markedet

Det sidste nye i fortællingen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Steen Jørgensen gik et skridt videre. 21/9/2021 fulgte redaktionen op med en ny vinkling på emnet iPhone 13 Pro Max unboxing – se den flotte guldversion – Klik her for artiklen.. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..