EU fortsætter processen med en lovgivning om sikkerhed i forbrugerenheder

EU foreslår at man udvider listen over produkter, som tech-producenterne skal levere sikkerhedsdokumentation på - særligt det smarte hjem er sårbart.

EU fortsætter processen med en lovgivning om sikkerhed i forbrugerenheder

En komite bestående af medlemmer af Europa-Parlamentet (MEP) har godkendt et forslag til en ny lov, der er designet til at styrke sikkerheden for forbrugerenheder.

Samtidig sætter den rammen for de næste skridt i udviklingen af standardkrav til de opkoblede enheder, der sælges inden for sammenslutningen.

Se også: Bredbånd til hjemmet

Producenter pålægges krav om sikkerhedstiltag

I en udtalelse påpeger Parlamentet, at Cyber Resilience Acten skal være et uniformt sæt af krav til produkter med digitale funktioner, og at producenterne bliver påkrævet at offentliggøre detaljer om sine sikkerhedstiltag.

Med den nye lov bliver forbrugerenheder kategoriseret i forskellige lister baseret på ”criticality” og niveau af risici koblet til cybersikkerhed.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Foreslår udvidelse af produkter

MEP’erne foreslår en udvidelse af listen, så de også inkluderer softwareprodukter som kodeordsadministratorer, biometriske aflæsere, software til identitetsbestemmelse og smarte assistenter, smartwatches og sikkerhedskameraer.

MEP’erne kræver også, at enhederne skal have sikkerhedsopdateringer installeret automatisk og uafhængigt fra funktionelle opdateringer, samtidig med at de fremhæver vigtigheden i undervisning og kundskab om cybersikkerhed for at kunne håndtere cyberangreb.

Se også: Test af smart home produkter

Svagheder i det smarte hjem angribes

“Effekten af cyberangreb via digitale produkter er steget dramatisk i de senere år”, hævder EU, hvor mange forbrugere bliver ofre for svagheder i produkter til det smarte hjem, inklusive robotstøvsugere og alarmsystemer.

Forslaget bakkes op af majoriteten af medlemmerne af EU-Parlamentet, og der bliver nu åbnet for forhandlinger om forslaget i Europa Rådet.

Se priser på smart home produkter her.