Google arbejder på ny Chromecast med Google TV

Google er på vej med en ny efterfølger til den populære Chromecast med styresystemet Google TV baseret på Android TV-platformen.

Google arbejder på ny Chromecast med Google TV

Googles Chromecast-enheder er populære, fordi de til en utrolig lav pris kan gøre ethvert tv eller selv en computerskærm smarte. Og så kan de tale sammen med både iPhones og Android-enheder.

Det er derfor heller ikke så overraskende, at nye rygter nu går på, at Google vil introducere endnu en Chromecast-enhed. Rygterne kommer fra 9to5Google, som er kommet i besiddelse af dokumentation, som skulle vise, at der eksisterer en ny Android-drevet enhed med kodenavnet Boreal. Kodenavnet er identificeret i Google-software samme steder, som hvor man kan finde kodenavne til den nuværende Chromecast med Google TV.

Det tyder altså på, at en ny enhed er på vej. Men det er faktisk alt, hvad der vides på nuværende tidspunkt. Der foreligger endnu ingen specifikationer, og det vides heller ikke, hvad enheden kommer til at koste. Det er også uvist, om den næste Chromecast med Google TV får samme format og fjernbetjening som den nuværende enhed, eller om Google kunne finde på at lancere en streamingboks i samme format som flere andre producenter.

Hidtil har Google udelukkende lavet Chromecasts i form af små HDMI-dongles, der skal indsættes direkte i HDMI-porten bag på eller ved siden af tv’et, hvor det får strøm enten fra en nærliggende USB-port eller fra en stikkontakt.

Læs også: Samsung kaster sig over spilstreaming til smart TV

Ventes at komme i løbet af i år

Ifølge oplysningerne er det dog sandsynligt, at den næste Chromecast får debut i løbet af i år, lyder det. Som med den seneste Chromecast vil den komme med en tilpasset udgave af Android TV kaldet Google TV. Man får med andre ord den fulde smart-tv-funktionalitet sammen med Chromecast-funktionaliteten. Man kan dermed både caste indhold til skærmen og downloade alle de populære streamingapps såsom Netflix, Disney+, TV2 PLAY, DR TV, HBO Max osv.

Den nuværende Chromecast med Google TV blev lanceret i september 2020, men er stadig ikke lanceret officielt i Danmark. Siden december 2020 har den dog kunnet købes hos mange danske forhandlere til omkring 550 kroner.

Læs også: Så meget data bruger dine streamingtjenester