Google TV Streamer er en større, bedre og dyrere Chromecast

Google TV Streamer er en ny AI-drevet underholdnings- og smarthome-hub, som erstatter Chromecast med Google TV. Se dansk pris og tilgængelighed for Google TV Streamer.

Google TV Streamer er en større, bedre og dyrere Chromecast

Google har i mange år haft stor succes med sine forskellige medieafspillere. Det startede med de helt simple Chromecast-dongles fra 2013 til 2018, som gjorde det muligt at starte afspilningen af indhold på tv’et gennem ens smartphone.

I anden runde – i 2020 – blev Chromecast langt smarte, da Google introducerede Chromecast med Google TV. Nu betjenes Chromecast med en fjernbetjening og har sin helt egen Android TV-brugerflade, som mange i forvejen kender fra mange tv-skærme med Android indbygget.

Nu er vi nået til tredje bud på en medieafspiller fra Google: Mød den nye Google TV Streamer.

Se også: Top 5: De absolut bedste medieafspillere

Google TV Streamer: Større, bedre og dyrere

Googles nye medieafspiller er vokset gevaldigt i både størrelse og funktionalitet. Der er nu tale om en såkaldt set-top-boks, som er tænkt til at stå fremme på tv-bordet eller gemt væk bag en låge i tv-møblet.

Google TV Streamer har nu fået en formfaktor, der er helt i stil med Apple TV 4K. Den er ikke helt lige så let og elegant at gemme væk bag tv’et, men hvis ikke tv’et er alt for tyndt vil man formentlig stadig godt kunne gemme den væk fra tv-skærmen.

Den nye Google TV Streamer er blevet forbedret over hele linjen: Langt bedre ydeevne, bedre integration med Googles økosystem, en helt ny fjernbetjening, og så fungerer medieafspilleren som en hub for alle hjemmets smart-produkter.

De mange forbedringer betyder også, at Google TV Streamer er blevet dyrere end Chromecast med Google TV. Mere om det senere.

Se også: Dårligt nyt for Apple: Særlig aftale med Google er ulovlig

22 % hurtigere og fire gange så meget lagerplads

Chromecast med Google TV, som den nye Google TV Streamer erstatter, har længe været en anelse sløv i ydeevnen. Ofte har den reageret langsomt på tryk, når man bevæger markøren rundt på hjemmeskærmen, og åbning af apps foregår langsomt.

Men det er slut nu, for den nye Google TV Streamer har 4 GB RAM i stedet for kun 2 GB i Chromecast, og der er nu hele 32 GB lagerplads i stedet for de beskedne 8 GB, der er til rådighed i Chromecast.

Samtidig er processoren også 22 procent hurtigere end den, der sidder i Chromecast. Alt i alt er der derfor tale om en markant forbedring af ydeevnen, som bør gøre, at streamingenheden føles langt mere kvik under brug. Det er dog en skam, at den forbedrede hardware ikke er nok til at understøtte 4K 120 FPS, men kun 60 FPS.

Google TV Streamer er som noget nyt også udstyret med en Ethernet-port, så du kan koble streamingboksen på hjemmets netværk via LAN-kabel i stedet for Wi-Fi. Det sikrer bedre en bedre og mere stabil internetforbindelse. LAN-porten understøtter op til 1.000 Mbit/s.

Se også: Top 5: Bedste medieafspillere til prisen

Er kernen i dit smarte hjem

Google TV Streamer fungerer ikke kun ligesom Chromecast med Google TV. Den fungerer samtidig også som en hub for både Matter-kompatible produkter og Google Home.

Du kan dermed styre alle hjemmets enheder, som er koblet til Google Home, via fjernbetjeningen. Der er i den forbindelse kommet et nyt panel, Hjem, i Google TV-softwaren, hvor du let kan betjene dine enheder i hjemmet.

Som om det ikke er nok, fungerer Google TV Streamer også som Thread-grænserouter, som forbedrer dit smarthjems overordnede signalstyrke, funktion og rækkevidde.

Dybt integreret med Googles tjenester

Google TV Streamer er tættere integreret med Googles økosystem, end Chromecast med Google TV er. Du kan stadig caste indhold fra kompatible Android- eller iOS-apps, som efterhånden tæller de fleste populære streamingtjenester.

Du kan også overføre medier til dit tv, se dine bedste minder fra Google Fotos eller føje dit tv til dine højttalergrupper og styre musik direkte fra dit tv.

Som noget nyt kan du også parre et sæt Pixel Buds Pro-høretelefoner til Google TV Streamer og få en medrivende lytteoplevelse med rumlig lyd.

Softwaren understøtter også Gemini, der kan samle forslag på tværs af alle dine kanaler baseret på personlige præferencer, opsummere tidligere sæsoner, hente anmeldelser eller forvandle din skærm til et kunstværk, en billedvæg eller en hyggelig pejs blot med en enkel stemmekommando.

Større og smartere fjernbetjening

Ud over en ny formfaktor for selve medieafspilleren er den medfølgende fjernbetjening også blevet opdateret.

Google TV Streamer Voice Remote, som den nye fjernbetjening hedder, er blevet halvanden centimeter længere. Der er blevet rykket godt og grundigt rundt på knapperne. Der er stadig en D-pad øverst, og knapperne til Tænd/sluk, Tilbage, YouTube og Netflix er på deres vante pladser.

Der hvor Google Assistent-knappen plejer at være, er Hjem-knappen nu rykket hen. Google Assistent-knappen er nu erstattet med en Stemmestyring-knap, der nu ligger under Tilbage-knappen. I stedet for en Mute-knap er der nu en dedikeret knap til at skrue op og ned i stedet for de taster, som før var på højre side af fjernbetjeningen.

Som noget nyt er der tilføjet en ekstra knap, der kan tilpasses, og som man kan programmere til at åbne en favoritapp, skifte input eller åbne panelet Hjem for at styre dit smarthjem.

Den nye fjernbetjening ligger også bedre i hånden, da den har fået en en tekstureret bagside. Hvis man ikke kan finde fjernbetjeningen, kan man få den til at ringe via stemmen eller en knap.

Pris på Google TV Streamer i Danmark

Google TV Streamer har en dansk vejledende pris på 899 kroner. Det er 70 procent eller 370 kroner dyrere end Chromecast Google TV 4K. Man får dog også mange forbedringer med i prisen. Samtidig er det 400 kroner billigere end det direkte konkurrerende produkt, Apple TV 4K.

Google TV Streamer kan købes i de danske butikker fra 24. september 2024.

Specifikationer på Google TV Streamer

  • Dimensioner: 161,6 x 75,6 x 26,7 mm (l x b x h)
  • Vægt: 160,7 gram
  • Opløsning: Op til 4K 60 FPS
  • Videoformater: Dolby Vision, HDR10, HDR10+ og HLG
  • Lydformater: Dolby Digital, Dolby Digital Plus og Dolby Atmos
  • Forbindelse: Wi-Fi 802.11ac (2.4 og 5 GHz) og Bluetooth 5.1
  • Hukommelse: 4 GB
  • Lagerplads: 32 GB
  • Porte: USB-C (strøm/data), HDMI 2.1 (Type A) og Ethernet (10/100/1.000 Mbit/s)
  • Styresystem: Android TV OS
  • Smart home-tilslutning: Matter og Thread border-router
  • Bæredygtighed: Mindst 65 procent genbrugsplast
  • Farve: Porcelain

Specifikationer på Google TV Streamer Voice Remote

  • Dimensioner: 137 x 38 x 16 mm (l x b x h)
  • Vægt: 40 gram (63 gram med 2 AAA-batterier)
  • Knapper: D-pad, Vælg, Hjem, Tilbage, Lydstyrke, Tænd/sluk, YouTube, Netflix, Afspil/pause, Assistent og Kan tilpasses
  • Mikrofon: Integreret mikrofon til Google Assistent
  • Forbindelse: Bluetooth R til styring af tv, soundbar eller receiver
  • Kompatibilitet: Virker med Google TV Streamer (4K), Chromecast med Google TV (4K) og Chromecast med Google TV (HD)
  • Farve: Porcelain