IoT-standarden Matter til smart home forsinkes – igen

På grund af en overvældende interesse blandt producenter af udstyr til smart home må lanceringen af IoT-standarden udsættes - og det er ikke første forsinkelse.

IoT-standarden Matter til smart home forsinkes – igen

En hidtil uset interesse blandt producenter af opkoblet udstyr til smart home gør det nødvendigt at forsinke IoT-standarden Matter – endnu en gang.

Læs også: Matter skal gøre smart home nemt og brugervenligt

Forsinket til efteråret

The Connectivity Standards Alliance (CSA), der står bag den lovende IoT-standard Matter, er blevet nødt til at forsinke platformen. Egentlig skulle softwareudviklingskittet (SDK), som fabrikanterne skal bruge til at inkorporere deres produkter i Matter-økosystemet, have været klar til sommer, men det kommer altså ikke til at ske. Michelle Mindala-Freeman, der er ansvarlig for markedsføring hos CSA, fortæller nu, at SDK’en må forsinkes til efteråret. Det er dog ikke fordi der er tekniske problemer, men nærmere på grund til en enorm interesse fra producenter verden rundt.

Med mange producenter, der er interesserede i at få adgang til Matter softwareudviklingskittet, stiller dette også større krav til koden, som skal sikre, at alt fungerer glat (hos både producenter og forbrugee). Og det er netop det overordnede løfte for Matter-standarden.

Der er derfor brug for mere tid til at arbejde på nogle få nøgleområder i SDK’en “for at stabilisere, justere, justere og forbedre kvaliteten i koden”, siger Michelle Mindala-Freeman.

Ikke første gang Matter forsinkes

Det er ikke første gang Matter forsinkes. Matter skulle egentlig have været klar til lancering allerede i slutningen af 2020 – dengang under navnet Project CHIP. Derefter skulle det være klar i august 2021, hvor det i stedet fik navnet Matter. Og igen måtte lanceringen forsinkes til sommeren 2022. Og nu er vi altså ude i endnu en forsinkelse.

Kommer endnu senere på butikshylderne

Og vi skal være endnu mere tålmodige, for produkterne med Matter-standarden skal også godkendes og derefter ud på butikshylderne – og det kan angiveligt tage tid. Ifølge Jon Harros, der er direktør for certificerings- og testprogrammer hos CSA, siger, at certificeringen kan tage 6-8 uger. Og det betyder, at der går helt op til et halvt år, inden de første Matter-produkter er klar til salg.

Hvad er Matter?

Bag Matter står virksomheder som Amazon, Apple, Comcast, Google, SmartThings (Samsung) og Connectivity Standards Alliance. Man finder man også virksomheder som IKEA, Schneider og Signify.

Ideen med Matter er at gøre det smarte hjem mere simpelt og brugervenligt og dermed gøre det mere sandsynligt, at forbrugerne vil tage det til sig. Matter-standarden skal gøre det lettere for producenterne at lave IoT-produkter og samtidig sikre, at de er kompatible med det smarte hjem, med digitale assistenter og platforme som Alexa, HomeKit, Google Assistant og Samsung SmartThings. Matter har til formål at gøre smart home-produkter simple, pålidelige, kompatible med hinanden, sikre og fleksible.

Se også: Matter kan være det smarte hjems gennembrud