Samsung introducerer ny brugeroplevelse i appen SmartThings

Har du hjemmet fyldt med smarte internetforbundne dimser, kan du nu betjene dem på en helt ny måde i Samsung-appen SmartThings.

Samsung introducerer ny brugeroplevelse i appen SmartThings

Apple har HomeKit, og Google har Google Home. Og så er der Samsung, som har SmartThings, som står lidt i skyggen af de to førstnævnte. Det vil den sydkoreanske producent nu gøre noget ved. Samsung kan derfor nu lokke med en stor opdatering af SmartThings’ brugerflade.

Tidligere har brugerfladen i SmartThings været centreret om de rum, som ens smart-produkter har været placeret i. Men det laver Samsung nu om på.

Se også: Find den bedste router til smart home

Styr dine smart-produkter i fem nye sektioner

I en pressemeddelelse oplyser Samsung, at man nu kan tilgå ens smart-produkter i fem forskellige sektioner, som kan findes nederst i appen: Favoritter, enheder, liv, automatiseringer og menu.

Sektionen ’Favoritter’ er den nye startskærm, som samler alle de enheder og scener, du bruger mest. Du har dermed nem adgang til de vigtigste smart-produkter i hjemmet.

I sektionen ’Enheder’ kan du se samtlige SmartThings-kompatible enheder i dit hjem, for eksempel pærer, lamper, smart-tv og højtalere.

’Liv’ er en sektion, hvor Samsung vil inspirere dig med nye måder, som SmartThings-tjenester kan forbedre din daglig gennem internetforbundne produkter (IoT). Et eksempel herpå er SmartThings Cooking, som Samsung introducerede i januar. Det er en tjeneste, der anbefaler madopskrifter og laver madplaner ud fra din smag og diæt. Når du tilbereder mad, kan du følge instruktionerne på forbundne Samsung-hårde hvidevarer, og smart-køleskabet Family Hub kan for eksempel bestille dagligvarer for dig.

Sektionen ’Automatiseringer’ findes i forvejen og fungerer meget ligesom den populære automatiseringsapp IFTTT. Her kan du oprette dine egne systemer, så et smart-produkt udfører en bestemt handling, når en eller flere betingelser er opfyldt. Det kan være, at din ventilator skal tænde, når temperaturen når 25 grader.

I den sidste nye sektion, ’Menu’, kan du finde øvrige SmartThings-funktioner såsom SmartThings Labs, notifikationer, historik og indstillinger.

Læs også: Samsung SmartThings er nu integreret med Android Auto

Først til Android – derefter til iPhone

Ifølge Samsung skulle opdateringen allerede være rullet ud til SmartThings-appen til Android. Samsung oplyser også, at appen bliver opdateret til iOS, men først på et senere tidspunkt.

Samsung kan også friste med en udgave af SmartThings, der kan downloades på Windows-computere. Den finder du her.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Samsung SmartThings