Smart-højttaler fra Google Nest lanceres i næste uge

Google har nu selv givet os et hurtigt blik på den nye Nest-højttaler, som bliver præsenteret den 30. september - samtidig med Pixel 5 og (muligvis) den nye Chromecast.

Smart-højttaler fra Google Nest lanceres i næste uge

Næsten fire år efter lanceringen af Google Home-højtaler har tech-giganten bekræftet, at der kommer en ny version af den første Google Assistant-smarte højttaler, muligvis navngivet Google Nest Audio.

Læs også: Ny Google Home smart-højtaler med bedre lyd på vej

Egentlig burde den nye Google Nest-højttaler allerede være kommet på hylderne i slutningen af august, men det skete som bekendt ikke. Ifølge en pålidelig tipster vil Googles nyeste smart-højttaler til gengæld være tilgængelig fra slutningen af september til en pris på 100 euro, hvilket er lidt dyrere end den originale Google Home. Det bekræfter tidligere påstande om, at det vil blive prissat et sted mellem Google Home og Google Home Max.

Bedre lyd er at forvente

Den nye højttaler skulle have en rigtig god lyd, og ifølge en kilde har Google Nest Audio fået kodenavnet Prince – ligesom musikeren – i Googles hovedkvarter, hvilket kunne tyde på, at den har et stærkere fokus på lydkvalitet end sin forgænger. Det betyder også, at det potentielt er en ny rival til Sonos One.

Læs også: Test af Sonos Move

I teaseren fra Google ser man to højtaler i baggrunden, som højst sandsynligvis betyder de kan stereoparres.

Op til fem forskellige farvemuligheder

De nye højttalere kommer i to farver, Chalk og Charcoal, hvilket er helt i tråd med farverne på de tidligere Google Assistant-højttalere som Google Nest Hub Max og Google Home Max. Ifølge forlydender vil den nye højttaler også være tilgængelig i farverne Sage, Sand og Sky.

Højttaleren forventes at være omkring 18 cm højt og vil have et notifikationslys foran, så man blandt andet kan se lydstyrken og få i indikation af hvornår assistenten lytter. Derudover får den redesignede Nest-højttaler samme mesh-stof som Google Nest Mini, hvor enheden vil have skjulte LED-lys under ovennævnte materiale.

Læs også: Google lancerer Google Nest Mini

På billederne ser man også en knap til at slukke for mikrofonen samt indgang til strømstik. Strømstikket er placeret i bunden, hvilket indikerer den er designet til at stå oprejst.

Der mangler virkelig en Assistent-højtaler i Googles sortiment med en ordentlig lyd, så forhåbenlig opfylder denne dette. Designet? En anelse kedeligt hvis du spørger os.

Ny Chromecast med Google TV og Pixel 5

Sammen med den nye Google Nest-højtaler vil Google også præsentere Pixel 5 og muligvis også en ny Chromecast med Android TV (forventes rebranded til Google TV) og fjernbetjening.

Det hele afsløres ved et livestream den 30. september, onsdag i næste uge. Vi følger med i præsentationen.

Læs også: Sådan ser Chromecast med Android TV og fjernbetjening ud