Google lancerer Google Nest Mini

Google lancerer en ny generation af Google Home Mini, der nu har fået nyt navn. Designet er dog det samme.

Google lancerer Google Nest Mini

I går afholdte Google arrangementet “Made by Google”, der traditionen tro bød på en masse nyheder fra den amerikanske elektronikgigant. Blandt de mere interessante, set med danske øjne, er anden generation af Google Home Mini.

Læs også: Nu får Sonos højtalere dansk Google Assistent

Den populære højtaler, med indbygget assistent, har fået en god portion opdateringer, der skal forbedre den generelle oplevelse. Derudover har den også fået nyt navn, Google Nest Mini.

Forbedret lyd

Som sagt, så hedder højtaleren nu Google Nest Mini, og er på ydersiden en tro kopi af den velkendte Google Home Mini fra 2018. Indvendingt har den dog en del mere at byde på end forgængeren.

For det første er bassen dobbelt så kraftig i Nest Mini, som sammen med en ny, lydjusterende software optimerer lyden, og giver bedre og mere naturlig lyd – ifølge Google. Dernæst tilpasser højtaleren automatisk lydstyrken, på eksempelvis Google Assistents svar, i forhold til niveauet af baggrundsstøj. Det betyder altså, at hvis din tørretumbler kører mens du spørger efter vejrudsigten, så vil Nest Mini automatisk øge lydstyrken på sit svar.

Brug den som samtaleanlæg

Ifølge Google kan alle smarthøjtalerer og Nest Hub bruges som samtaleanlæg. På den måde kan man kommunikere med alle i hjemmet gennem Google Assistent på telefonen, eller gennem en anden Nest-enhed. Man kan også ringe direkte til sin Nest Mini, hvis den er forbundet til sin Google Home app. Derudover er der mulighed for at bruge Google Duo gennem Nest-enheder.

Selvfølgelig har Google Nest Mini også alle de smartfunktioner vi kender fra andre Google Home-enheder. Det er stadigvæk muligt at styre ting som lys og TV med Google Assistent gennem Nest Mini. Ydermere har enheden pausefunktionen “digital balance” der hjælper med at frakoble smartenheder under middage, ved sengetid eller når man bare vil holde skærmfri. Funktionen gør det også muligt, gennem appen, at blokere for adgang til musik med upassende tekster, og styre, hvilke videoplatforme den enkelte enhed har adgang til.

Google Nest Mini
Således ser Google Nest Mini ud – en tro kopi af Google Home Mini. Foto: Google

Pris og tilgængelighed

Google Nest Mini kommer farverne, mørkegrå og lysegrå, og er designet til at kunne monteres på væggen, hvis man ikke vil have den stående på en hylde. Højtaleren er dækket af et materiale, der er fremstillet af 100 procent genbrugsplast – én halvliters plastikflaske giver nok materiale til to Nest Mini.

Smarthøjtaleren rammer følgende butikker den 22. oktober, til en pris på 449 kroner: Elgiganten, Power, Salling Group, Proshop, Hifiklubben og Bauhaus.

Det næste i sagen

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden har holdt fast i temaet. 11/10/2019 kørte vi nyheden; Google kan være på vej tilbage til Huawei – Den videre beretning kan læses her. Få også seneste nyt om temaet her..