Whoop er bedre til fitness og søvntracking end smartwatch

Whoop er et smart fitness-armbånd, der skiller sig ud fra mængden. Her får man et meget detaljeret indblik i træning, søvn og sundhed.

Whoop er bedre til fitness og søvntracking end smartwatch

Whoop 4.0 er nyeste fitness-armbånd i Whoop-serien og det har en række fordele sammenlignet med smartwatch og fitness trackere, hvis man har ønske om at få detaljeret indblik i træning, søvn og generel sundhed. Vi giver her en guide til Whoop.

Se også: De mest populære fitnesstrackere

I forhold til langt de fleste smartwatch og fitness trackere kan Whoop-armbåndet først og fremmest levere langt mere præcis data om ens søvn, og det kan automatisk registrere langt flere typer træning og fysisk aktivitet. Man skal ikke i samme grad være opmærksom på at aktivere en træningstype, når man er aktiv.

Til gengæld måler armbåndet ikke antal skridt. Er man typen, der ikke er det store i fitnesscenter og først og fremmest bare gerne vil holde sig aktiv ved at gå og vandre, så er Whoop ikke interessant.

Det er også vigtigt at pointere, at Whoop udelukkende er en fysisk trackingenhed, så det har ikke funktioner som GPS-tracking eller kobling til effektmåler. Det betyder, at man ikke kan bruge Whoop 4.0 som en GPS eller cykelenhed. Alt data i Whoop er enhedens eget, og der er ingen kobling til andre sensorer.

whoop træning

Giver mange informationer om kroppens tilstand

Whoop er en bærbar enhed, man bruger til fitnesstracking og -coaching, samt en app, der bruger fysisk data til samtidig at forbedre brugerens træning og fitness. Man kan bruge Whoop-appen til at analysere brugerens data.

I den er al data og coachingsoftware, der hører til systemet. Mere specifikt har Whoop tre områder til dataanalyse: metabolisk belastning / aktivitet, hvile og søvn.

Whoop 4.0-armbåndet måler puls, pulsvariation, ilt i blodet, åndedræt og hudens temperatur i løbet af dagen. Det måler også den mængde stress, man har oplevet i sin hverdag og i forbindelse med træning, hvor godt man kommer sig efter det, og hvor godt man sover. Derefter tager Whoop den data og bruger den til at komme med anbefalinger for, hvordan man kan forbedre sin præstation.

Se også: Test af smartwatches og fitnesstrackere

whoop fitness tracking belastning

Hjælper med at fjerne det farlige fedt om maven

Metabolisk belastning måles baseret på den procentdel af tiden, man har været i sine individuelle pulszoner. Så jo hårdere man arbejder, desto højere belastningsniveau.

Metabolisk belastning dækker også også fysisk aktivitet med fokus på at sænke blodsukkeret, blodtrykket og mængden af lipider i blodet. Her kigges også på reduktion af mængden af det farlige fedt omkring maven.

Netop Whoops belastningsniveauer er interessante, fordi de ikke kun handler om træning, men også medregner andre kilder til stress og bekymring som arbejde eller familie.

Meget detaljeret tracking af søvn

En af de funktioner, der gør Whoop til noget særligt, er søvntrackingen, der siges at være blandt de bedste og mest præcise på markedet.

Den drivende faktor bag Whoops evne til præcist at registrere søvnstadier skyldes en række avancerede sensorer som pulssensor, 3D-accelerometer og sensor til at måle hudens temperatur. Stort set alle almindelige smartwatch og fitness trackere kan data fra hjerterytmesensor og accelerometer til at måle din søvn. Denne type er ikke tilstrækkelige til at skelne mellem for eksempel let og REM-søvn.

whoop søvn tracking

Samtidig måler WHOOP måler dine biometriske data 100 gange i sekundet, mens Apple Watch kun samler dataene en gang i minuttet.

Ud over disse forskelle i rå søvnmålinger tilbyder WHOOP også relevante sengetidsanbefalinger baseret på den belastning, du har akkumuleret i løbet af dagen, og en eventuel søvngæld, du måtte have fra tidligere nætter.

Bær den flere steder på kroppen med særligt tøj

Whoop kan først og fremmest bruges om håndleddet, men køber man noget særligt tøj fra selskabet får du mulighed for at bære enheden flere steder på kroppen.

Body-kollektionen er opdelt i en Training- og Initimate-serie, hvor førstnævnte omfatter sports-bh’er, leggings, t-shirts og shorts. Intimate-serien omfatter boksershorts og bh’er.

Et Whoop-armbånd holder 4-5 dage på et fuldt batteri.

Pris på Whoop

Whoop-armbånd kan fås i mange forskellige farver og har priser fra cirka 700 kroner – dertil kommer levering. Det er muligt at få Whoop-armbåndet i mange farver.