Apple-leverandør Foxconn bygger gigantfabrik i Vietnam

Foxconn, en af Apples største partnere og leverandører, har fået tilladelse til at bygge gigantfabrik i Vietnam. Her skal der sandsynligvis samles Apples iPad og MacBook-enheder.

Apple-leverandør Foxconn bygger gigantfabrik i Vietnam

En af Apples største leverandører, Foxconn, har hovedsæde i Taiwan og har størstedelen af deres produktion i Kina. Foxconn er dog begyndt at investere i Vietnam, hvor de netop har fået godkendt at bygge en gigantfabrik til 270 millioner  dollars.

Indtil videre har Foxconn investeret op mod 1,5 milliarder i Vietnam, og planlægger at øge sin investering med yderligere 700 millioner dollars og rekruttere 10.000 ekstra lokale arbejdere i 2021. Og der er endda snak om endnu en investering på 1,3 milliarder dollars i Thanh Hoa-provinsen. Apple opfordrede tilbage i Foxconn til, at flytte en del af produktionen af iPads og MacBooks fra Kina til Vietnam. Apple vil angiveligt diversificere sine forsyningskæder, så det hele ikke er samlet i Kina. På den måde minimerer Apple virkningen af ​​de kinesisk-amerikanske handelsspændinger.

Læs også: Apple dominerer markedet for 5G-telefoner

En fabrik til iPad og MacBook

Det forventes at den nye fabrik primært skal producere iPads og MacBooks. Anlægget, der skal udvikles af Fukang Technology, vil være placeret i den nordlige vietnamesiske provins Bac Giang. Efter afslutning forventes placeringen at kunne producere otte millioner bærbare computere og tablets årligt.

Det tyder på, at Apple har planer om at bringe MagSafe tilbage til MacBook. Det kommende stikskulle langt hen ad vejen minde om forrige udgave, som altså er et aflangt, nærmest pilleformet stik, og skulle blive introduceret på en ny serie af MacBook Pro med en efterfølger til Apples anmelderroste M1-processor.

Se også: Nyeste nye om mobilteknologi og telebranchen

Efterfølgende nyt om emnet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 7/12/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel med fokus på Nyeste opdatering til iPhones er en strømsluger – Historien kan du læse her. Se også de seneste nyheder om emnet her.