Apple lancerer MacBooks 2020 med vild batteritid

Apple har netop lanceret MacBook Air 2020 og MacBook Pro 2020 med deres egenudviklede ARM-chip M1. Resultatet er den bedste ydelse og batteritid i MacBooks nogensinde. Her er pris og tilgængelighed for de to MacBooks med M1-chip.

Apple lancerer MacBooks 2020 med vild batteritid

Ved aftenens “One More Thing”-event har Apple gjort som lovet: Fremvist deres første computere med deres egenudviklede chipset, baseret på A14 Bionic, som vi kender fra iPhone 12-serien og den nye iPad Air. Den nye chip hedder Apple M1 og byder, hvis man skal tro Apples flotte ord, præstationer og batteritid, som aldrig før er set i de første computere udstyret med den: MacBook Air 2020, MacBook Pro 2020 og Mac Mini.

Læs også: Den 10. November får Apples Mac-computere nye kræfter

Det er Apples første skridt i overgangen fra Intels chipset til deres egne. Og udover at byde på hurtigere hastighed, hurtigere grafikydelse og mindre strømforbrug, så gør den nye chip det muligt at bruge iOS- og iPadOS-apps på Mac-computere. Apple har siden 2005 brugt Intels chipset, men mener nu at de kan gøre det bedre. At få flyttet alle produkter over på den nye M1-chip vil tage Apple op til to år, men allerede nu er de klar med de første produkter.

M1-chippen bygger på en 5nm-teknologi og gemmer på 16 milliarder transistorer. Og der var ikke grænser for, hvor meget den nye chip blev rost af Apple selv. Her blev der talt om verdens hurtigste kerner, mere ydelse per watt og den bedste batteritid i MacBook nogensinde. Den nye chip skulle betyde, at de nye MacBooks er 3,5 gange hurtigere end dem med Intel-chip og med op til 5 gange hurtigere grafikydelse. På den nye chip er der samlet CPU, RAM, DRAM, GPU, cache og en neural engine. Både MacBook Air 2020 og MacBook Pro 2020 kommer med MacOS Big Sur, som er optimeret til den nye chip.

Læs også: De først test af iPhone 12 Pro Max – Den bedste iPhone

MacBook Air 2020 med M1-chip

Ifølge Apple er den nye MacBook Air 2020 hele tre gange hurtigere end de bedste Windows computere i samme prisklasse. Batteritiden skulle ved videoafspilning være hele 18 timer og 15 timer ved browsing. Og helt uden en blæser, så er den helt lydløs.

Apple har opdateret deres MacOS-styresystem samt udvalgte programmer, så det udnytter den nye chip maksimalt. MacBook Air også blevet udstyret med Touch ID-fingeraftrykslæser.

MacBook Air M1
MacBook Air 2020 med M1

Læs også: Apple sælger wearables, Mac-computere og tjenester som aldrig før

Pris for MacBook Air 2020

Apples MacBook Air 2020 er klar til bestilling allerede nu. Levering står til den 17. november. Den kommer i en udgave, med enten 256 GB eller 512 GB lagerplads. Prisen for MacBook Air 2020 starter ved 8.699 kroner.

MacBook Pro 2020 også med M1-chip

Apple stoppede ikke med en enkelt computer med den nye spændende chip. De afslørede nemlig også en ny MacBook Pro 2020, som de påstår har den bedste batteritid i en MacBook-computer nogensinde.

Den nye MacBook Pro kommer nemlig også med samme M1-chip, som byder på “verdens hurtigste CPU-kerne”, den hurtigste integrerede grafik og større ydeevne ved lavere energiforbrug, forhold til de Intel-chips, Apple tidligere har brugt – og stadig bruger.

Apple siger, at ydeevnen på den nye 13-tommer MacBook Pro er op til 2,8 gange hurtigere og med grafikydelse, der er op til fem gange hurtigere end den forrige generation af MacBook Pro. I modsætning til den nye MacBook Air har den stadig en aktiv blæser.

MacBook Pro i stand til at klare hele 17 timers webbrowsing eller 20 timers videoafspilning. Det er ifølge Apple den længste batteritid, der nogensinde har været i en Mac-computer.

MacBook Pro 2020 med M1
MacBook Pro 2020 med M1-chip og den bedste batteritid i en MacBook nogensinde.

Pris for MacBook Pro 2020

Apples MacBook Pro 2020 er klar til bestilling allerede nu og lander den 17. november. Den kommer i to udgaver, med enten 256 GB eller 512 GB lagerplads. Prisen for MacBook Pro 2020 starter ved 11.199 kroner.

Udover MacBook Air 2020 og MacBook Pro 2020 med M1-chip lancerede Apple også en Mac Mini med samme chip og styresystemet MacOS 11 Big Sur.

Læs også: Apple er det mest værdifulde brand i verden

Det sidste nye i fortællingen

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 10/11/2020 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med fortællingen Apple event i aften: Her er hvad vi forventer (følg med live) – Læs fortsættelsen her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.