Apples dominans på tabletmarkedet vokser fortsat

Apple har længe domineret markedet for tablets, og de nyeste tal viser kun, at de øger deres andel af markedet.

Apples dominans på tabletmarkedet vokser fortsat

Seneste rapport fra analysevirksomheden Counterpoint viser, at det stadig går godt for Apple og deres iPads. Tal fra første kvartal sidste år og i år viser, at Apples markedsandel er vokset med ikke mindre end 53 procent til en samlet andel på 37 procent. Tættest på, og alligevel langt fra, er Samsung.

Selvom både Apple og Samsung har udnyttet manglen på konkurrence på tabletmarkedet. Begge virksomheder har lanceret nye tablets med flere funktionaliteter, hvor andre producenter har skåret ned. Det er dog Apple, der har gjort det bedst. Det ser derimod ikke godt ud for Huawei, der er gået fra en markedsandel i 2020 på 11 procent til kun 5 procent – altså mere end en halvvering.

Se også: Find de bedste priser på tablets

counterpoint ipad tablet
Apple dominerer voldsomt på tablets. Tal for 1. kvartal af 2021 og 2020.

Og det er Apples billigste iPad, der er den mest solgte. Den stod for hele 56 procent af Apples tabletsalg i 1. kvartal. iPad Air og Pro-modeller står for 19 og 18 procent af Apples iPadsalg.

Læs også: De bedste priser på de bedste iPhones

Mangel på konkurrence fra Android

Grundende til Apples dominans på tablets er mange. Tablets har længe været nedprioriteret blandt Android-producenter og ikke mindst udviklere af apps. Derfor er oplevelsen med en Android-tablets ikke altid på højde med Apples, hvorfor mange ofte vælger det sikre.

Derudover har mange Android-producenter helt droppet at lave tablets. Huawei var tidligere blandt de større, men har svært ved at kæmpe mod amerikanske handelsrestriktioner.

Samsung er langt den største Android-producent af tablets, og er også gået frem fra 2020 til 2021 med en forøgelse på 4 procent.

Apples dominans forventes kun at blive større. Nye modeller med Apples M1-chipset med PC-lignende ydelse og nye funktioner og forbedret privatliv i iPadOS 15 vil trække flere brugere til.

Læs også: Sådan gør ny software iPhonen langt mere attraktiv