Apples Tim Cook er den 2. højest betalte CEO i USA i 2019

Apples administrerende direktør er næstbedst betalte topchef ifølge ny opgørelse. Tim Cooks kontrakt løber til slutningen af næste år, men vores bud er, at der venter en ny lønsamtale og kontraktforlængelse med Apple forude.

Apples Tim Cook er den 2. højest betalte CEO i USA i 2019

Apples Tim Cook går ikke fra hus og hjem lige foreløbig, hvis man kigger på hans lønsedler for 2019. Da avisen Bloomberg for nyligt offentliggjorde en liste over de bedst betalte CEO’s for sidste år, lå Tim Cook nummer to på listen med en indtægt på mere end 133 millioner dollars sidste år svarende til over 850 millioner danske kroner.

Beløbet dækker over 3 millioner dollars i løn, en bonus på 7,7 millioner dollars, 122,2 millioner dollars i aktietildelinger og mere end $ 884.000 dollars i frynsegoder. En del af de 122,2 millioner dollars i aktiekurser, som Cook modtog sidste år, var relateret til den million aktier, som han modtog i 2011 som en del af den pakke, der blev tilbudt ham, kort efter at han erstattede Steve Jobs.

Tim Cook får dog småpenge sammenlignet med den bedst betalte på listen. Teslas administrerende direktør Elon Musk slår alle andre af pinden med en indtægt på 595,3 millioner dollars i 2019.

Læs også: iPhone 11 blev den mest solgte telefon i første kvartal

Fire CEO’s fra tech-virksomheder topper listen

Apple er ikke den eneste tech-virksomhed, der har deres topchef på listen – faktisk var fire af de højest betalte CEO’s fra techbranchen:
Intels CEO, Robert Swan, placerede sig med 99 millioner dollars i lønindtægter som nummer syv på listen. På ottendepladsen finder man administrerende direktør for Google og Alphabet, Sundar Pichai, der i 2019 hev 86,2 millioner dollars hjem i lønninger, mens man på en niendeplads finder Microsofts administrerende direktør, Satya Nadella, der sidste år modtog ”beskedne” 77,3 millioner dollars i løn.

Cook er ikke den eneste Apple-leder, der tog store summer med hjem sidste år. Øvrige Apple-ledere der også var godt betalt, var blandt andet Senior Vice President og Chief Financial Officer Luca Maestri (25,2 millioner dollars inklusiv aktietildeling), Senior Vice President, General Counsel og Secretary Kate Adams (25,2 millioner dollars inklusiv aktietildeling), Senior Vice President-Retail Deirdre O’Brien (19,2 millioner dollars inklusiv aktietildeling), Chief Operating Officer Jeff Williams ( 25,2 millioner dollars inklusiv aktietildeling) og tidligere Senior Vice President-Retail Angela Ahrendts (22,3 millioner dollars inklusiv aktietildeling). Sidstnævnte forlod Apple tidligere på året.

Læs også: Farvel til Intel: Apple skifter til egne processorer i Mac-computere

Er Tim Cook fortid i Apple efter 2021?

Cooks kontrakt med Apple udløber allerede i 2021, men Cook har allerede været en del af mange af iPhones store forandringer, herunder større skærmstørrelser, brugen af ​​OLED-paneler, redesign med Face ID og meget mere. Han stod også i spidsen for virksomheden, da de populære Apple Watch og AirPods blev lanceret. Der er derfor ingen grund til at tro, at Cook ikke napper ti år mere hos Apple, så han også er manden i spidsen, når virksomheden introducerer den næste store ting, Apple Glass.

Se også: Sammenlign priser på iPhones

Videre nyt om Tim Cook

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 22/6/2017 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med en vinkel omkring Apple-ansatte mister tillid til Tim Cook – Læs fortsættelsen her. Se også de seneste nyheder om emnet her.