Beskylder Huawei for at hjælpe Rusland i krigen mod Ukraine

Huawei hjælper med at beskytte Ruslands internet mod hackerangreb fra hele verden efter invasionen af Ukraine, lyder det fra australsk minister.

Beskylder Huawei for at hjælpe Rusland i krigen mod Ukraine

Australien beskylder Huawei for at hjælpe Rusland med at holde landets internet i gang og dermed hjælpe Rusland i landets angreb på Ukraine. Det er den australske forsvarsminister Peter Dutton, der har informationer om Huaweis støtte til Rusland.

Beskytter Rusland mod hackerangreb  

Han henviser til rapporter, der angiveligt bekræfter, at den kinesiske techgigant Huawei har hjulpet Putins bestræbelser på at stabilisere Ruslands internetnetværk, efter at det blev angrebet af hackergrupper over hele verden.

Den russiske regering og russiske mediers websteder har været udsat for gentagne afbrydelser på grund af formodede cyberangreb siden invasionen af Ukraine. I sidste uge blev russiske mediesider hacket af en gruppe, der hævder at tilhøre hackernetværket Anonymous og erstattede siderne med en “gravsten” til ære for de krigsdøde.

Ifølge Dutton skulle et kinesisk nyhedssite have skrevet, at Huawei vil bruge sine forskningscentre i Rusland til at uddanne “50.000 tekniske eksperter i Rusland”. Artiklen er sidenhen blev slettet, skriver flere medier.

Kina kan hjælpe med stoppe invasionen af Ukraine

Peter Dutton kalder Huaweis hjælp til Ruslands invasion af Ukraine som “dybt bekymrende, når alle andre ansvarlige lande i verden ser på måder, hvorpå de kan sanktionere og stoppe handelen med Rusland”, i et interview med ABC Adelaide.

Peter Dutton mener, at Rusland og Kina at dannet en “uhellig alliance” og forklarer, at Kina kan hjælpe med at bringe krigen til ophør, hvis det holdt op med at nægte at fordømme Rusland.

Se også: Danske virksomheder angribes af russiske hackere

Kan svække Huawei yderligere

Ifølge flere nyhedsmedier har Huawei ikke reageret på beskyldningerne fra Dutton.

Det vil formentlig ikke sætte Huawei under et gunstigt lys i forhold til de amerikanske sanktioner mod landet, hvis Duttons anklager bliver bekræftet fra flere sider.

Se også: Sammenlign priser på telefoner