Forårets topmodeller vil ikke understøtte Googles VR-standard

Forårets topmodeller er formentlig ikke gode nok til at leve op til kravene i Googles Daydream-standard for en god virtual reality-oplevelse.

Forårets topmodeller vil ikke understøtte Googles VR-standard

Ved Google I/O-eventen for to uger siden offentliggjorde Google den såkaldte Daydream-standard eller klassifikation, som er et stempel, der vil blive brugt til Android-smartphones for at indikere, at de lever op til en række strenge krav, der er sat for at kunne afvikle virtual reality-teknologien fra smartphones tilfredsstillende.

Kravene omfatter blandt andet telefonens processor, grafikchip, sensorer og skærmpanel, og disse skal være i absolut topklasse, før Google vil klassificere en smartphone som værende egnet til at levere en god virtual reality-oplevelse gennem Android.

Læs også: Google I/O 2016-keynote: Her er alle nyhederne [LIVE]

Hvor højt kravene er sat, er endnu ukendt, og der har derfor været uvished om, hvorvidt virtual reality i ’Daydream-kvalitet’ vil være understøttet af alle de seneste topmodeller som Samsung Galaxy S7, LG G5, Huawei P9, HTC 10, Sony Xperia X Performance, ASUS ZenFone 3 og ikke mindst de kommende telefoner som Moto Z og OnePlus 3.

Det kaster Googles overhoved for virtual reality, Clay Bavor, nu lys over, som kommer med dårligt nyt til ejere af nogle af ovenstående topmodeller. Det ser nemlig ikke ud til, at de er udstyret med de nødvendige specifikationer til at kunne leve op til de enormt høje krav sat af Google for at kunne give den bedste oplevelse i den virtuelle, fordybende 3D-verden.

”Jeg kan oplyse dig, at der højst sandsynligt ikke vil være nogen Daydrem-klare telefoner med tilbagevirkende kraft. Vi vil holde barren for kvaliteten meget høj, og for at det skal ske, er alle komponenterne nødt til at være helt i orden. Jeg vil derfor sige til VR-fans: Vent et par måneder med at få din næste telefon … og få en Daydream-klar telefon,” fortæller han til RoadtoVR.

Læs også: Samsung Danmark: VR tager fart i 2016 [WEB-TV]

Du skal altså ikke gøre dig forhåbninger om at kunne bruge eksempelvis en Samsung Galaxy S7 sammen med det tilhørende Gear VR headset i ‘Daydream’-tilstand, når topmodellen en skønne dag opgraderes til Android N.

Derimod ses den første Daydream-kompatible smartphone formentlig først, når HTC i samarbejde med Google lancerer de to rygtede Nexus-telefoner. Det vil højst sandsynligt ske i slutningen af 3. kvartal, når Android N udgives i sin færdige form.