Google 6.0 Marshmallow spreder sig så småt

Googles månedlige oversigt over Android-udbredelse får nu 6.0 Marshmallow på radaren.

Google 6.0 Marshmallow spreder sig så småt

Der sker fortsat fremgang i udbredelsen af Googles nyeste versioner af styresystemet til smartphones og tablets. Ifølge seneste statistik fra producenten selv er Lollipop nu at finde på over en ud af fire Android-enheder.

Den allernyeste udgave af Android, 6.0 Marshmallow, begynder at titte frem med små 0,3% siden de første opdateringer blev sendt ud i løbet af forrige måneder.

En snarlig lancering af Googles nye Nexus-enheder, samt en runde opdateringer fra de største Android-producenter, bør dog give Android 6.0 en markant fremgang i de kommende måneder.

Læs også: Får min telefon Android 6.0 Marshmallow – og hvornår?

android statistik

Ældre versioner dominerer

Mens Google nyeste software-versioner fortsat skrider frem, er det det dog de ældre KitKat og Jelly Bean versioner der dominerer Android-markedsandelen.

Således er KitKat at finde på 37,8 procent af enhederne i felten, mens den ældre Jelly Bean med et par år på bagen tegner sig for 29 procent af Android-kagen.

De aldrende Android-versioner, Ice Cream Sandwich, Gingerbean og Froyo, synger alle på sidste vers, med henholdsvis 3,3 procent, 3,8 procent og små 0,2% af Android-markedet.

Se også: To ud af tre iPhones og iPads opdateret til iOS 9