Google arbejder på to nye mellemklassetelefoner

Der lader til, at Google Pixel 4 får to efterfølgere i mellemklassen, nemlig Google Pixel 4a og Pixel 4a XL.

Google arbejder på to nye mellemklassetelefoner

Sidste år valgte Google for første gang at introducere en serie telefoner i mellemklassen, og det forventes, at Google igen i år vil lancere et prisvenligt alternativ til deres flagskibsmodeller.

Læs også: Google Pixel 4 scorer lavere end OnePlus 7 på DxOMark

Ifølge XDA-developers, arbejder Google i skrivende stund på to telefoner, der angiveligt får navnene Pixel 4a og Pixel 4a XL. De to mellemklassetelefoner kommer med henholdsvis Snapdragon 730 og Snapdragon 765.

Google Pixel 4a
Sådan kommer Google Pixel 4a angiveligt til at se ud. Foto: OnLeaks

Google har for vane at give deres telefoner kodenavne efter fisk, hvilket også er tilfældet med Pixel 4a og Pixel 4a XL. Ifølge XDA-developers, har telefonerne fået navnene Sunfish og Redfin, der er dog også en tredje enhed, med navnet Bramble, denne lader dog til at være en udviklingsenhed til Android 11.

Læs også: Google arbejder på AirDrop-lignende filoverførsel

Google Pixel 4a, eller Sunfish, kommer med Snapdragon 730, hvilket betyder, at den skal konkurrere med telefoner som Samsung Galaxy A71, der ligger til 3.699 kroner i skrivende stund.

Læs også: Google Stadia byder til marts Doom Eternal velkommen

Pixel 4a XL, der angiveligt produceres af et Foxconn-datterselskab, kommer med Snapdragon 765, hvilket betyder, at telefonen kommer med 5G-modem. Hvis rygterne taler sandt, så skal Pixel 4a XL konkurrere med telefoner som Samsung Galaxy Note10 Lite, der ligger til 4.799 kroner.

Læs også: Google Assistent læser snart artikler højt på dansk

Googles Pixel-telefoner har ikke tradition for at blive officielt forhandlet i Danmark, hvorfor priserne som regel er en del højere herhjemme. Hvis man alligevel er interesseret, vil en simpel Googlesøgning hurtigt give et overblik over danske forhandlere.