Google Assistent får en makeover

Google har gransket brugernes data og valgt at ændre i nogle af assistentens funktioner.

Google Assistent får en makeover

Det er to år siden, at Google Assistent blev lanceret, og siden da har Google holdt et skarpt øje på brugere af funktionen. Det er selvfølgelig helt selvvalgt, hvorvidt man deler sine data med virksomheden, men de data man vælger at dele bliver altså brugt, blandt andet til forbedringer af deres produkter.

Læs også: Google Assistent – Et kort overblik

Det kommer nu til udtryk i form af en større makeover af Google Assistenten, som blandt andet byder på en ny række touch-funktioner og et par grafiske ændringer.

Google Assistent højttalere
Det er blandt andet, hvis man har et par højtalere som disse, at man vil se ændringer hos Google Assistent.

Google Assistents nye funktioner kommer i første omgang kun til telefonerne. Idéen er at få det meste ud af telefonen i form af tekst-, tale- og touchfunktioner. Som altid kan man bare spørge Google Assistent om noget man vil have svar på, derefter vil der nu, afhægig af situationen, være mulighed for at rette ord og tegn i beskeder, interagere med billeder eller bruge knapper og sliders. Har man for eksempel højtalere der kan styres via Google Assistent, og beder om at få dæmpet lyden et bestemt sted, vil assistenten nu vise en slider som man selv kan justere lydstyrken med.

Læs også: ideo: Siri eller Google Assistent – hvilken er bedst?

Ændringerne kommer efter at Google har observeret, at næsten halvdelen af alle interaktioner med Google Assistent inkluderer både tale og touch. For en god ordens skyld skal det selvfølgelig nævnes, at ikke alle funktioner vil gøre sig gældende i Danmark, da Google endnu ikke har lanceret alle funktionerne på dansk.

Du kan se alle ændringerne herunder.

  • Ændringer i det visuelle layout, der gør assistenten mere behagelig at se på.
  • Nye kontroller og skydere til at styre dine smart home-enheder. Brug drejeknapper til at justere lysene til den rigtige lysstyrke, eller skyderne for at styre lydstyrken på din smarte højttalere.
  • En interaktiv besked-grænseflade, så du kan bruge dine fingre til at tilføje et komma, ændre et ord eller foretage andre hurtige redigeringer, når du skriver meddelelser.
  • På Android-telefoner er det nu lettere, at få adgang til et overblik over din dag. Åbn assistenten og swipe op på skærmen for at få information baseret på tidspunktet på dagen og dine seneste interaktioner med assistenten.
  • Udviklere og brands har nu værktøjer til at udnytte telefonens skærm fuldt ud. Starbucks har nu miniaturer til at vælge fra anbefalede emner på deres menuer og FitStar bruger GIF’er til at give dig et eksempel på din træning.